Süheyla Kaplan

TÜRKİYE'YE BASKI UYGULANMALI 

 
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Kuzey Irak'a silah yardımı konusunda federal hükümete bir açıklama yapması bekleniyor. Alınan bilgiye göre Almanya bölgeye asker göndermeyecek. 


Almanya'da Federal Hükümet’in Kuzey Irak’a silah yardımı yapabileceğini açıklamasından sonra özel gündem maddesi olarak konu  Federal Meclis’te ele alınacak. Alman hükümetinin IŞİD'e karşı Kürt ordusuna otomatik silahlar ve tanksavar yardımı yapması bekleniyor.


Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen 


Kuzey Irak’ta terör faaliyetlerine devam eden sözde İslam Devleti (İD) adlı örgüte karşı mücadele eden Kürt Peşmerge güçlerine sadece ‘öldürücü’ olmayan askeri teçhizat yardımı yapacağını açıklayan Federal Hükümet, bu haftaki Bakanlar Kurulu’ndan sonra silah yardımına da hazır olduğunu bildirdi.
SOL PARTİ VE YEŞİLLER SİLAH SEVKİYATINA KARŞI ÇIKIYOR

Federal Hükümet silah sevkiyatına hazır olduğunu açıklamasından sonra Yeşiller konunun Federal Meclis’te özel oturumda tartışılmasını talep etti. 

Eski Meclis Grubu Başkanı JürgenTrittin, silah yardımı yapmak yerine terör örgütü IŞİD'i finanse ettiği için Katar Emirliği ile ilişkilerin kesilmesini istedi. 

Trittin, bu örgüte ikmal mühimmatının ulaşmaması için Türkiye’ye de baskı uygulanması gerektiğini söyledi.

Muhafetteki bir diğer parti olan Sol Parti de silah sevkiyatına karşı çıkıyor. Sol Parti Milletvekili Jan van Aken milan roketlerinin peşmergelere gönderilmesinin riskli bulduğunu ve bu silahların radikal İslamcılar ile cihadçıların eline geçebileceğinden büyük endişe duyuyor.