Çarşamba günü yük taşıyan araçların durması ile başlayan ve perşembe gününden (bugün) itibaren yolcu taşıyan araçların da dahil olduğu grev, ülkedeki ulaşımın aksamasına sebep oldu. Alman Demiryolları (DB) tarafından yapılan bir açıklamada seferlerin ciddi bir şekilde azaldığı, ancak her şeye rağmen yine de devam ettiği belirtildi.


Seyahat edenler için büyük bir engel teşkil eden bu aksamaların, perşembe ve cuma da devam edeceği ancak yolculara alternatif araçlar sunulacağı belirtildi.

İNTERNETTEN BİLGİ ALINABİLECEK

Cumartesi günü yola çıkacak olan insanlar, bugün saat 12:00 itibari ile internetten seferlerle ilgili bilgi alabilecek, pazar gününe dair bilgiler ise cuma günü sağlanacak.

DB, grevin Almanya'nın çeşitli bölgelerinde farklı etki yaptığına dikkat çekerek, Batı ve Kuzey Almanya'da seferlerin yüzde 30'u devam ettiğini, oranın Güney Almanya'da ise yüzde 40,  Doğu Almanya'da ise 15 ile 30 arası olduğunu ifade etti.

Münih, Nürnberg, Stuttgart ve Rhein-Main bölgelerinde, trenler her saat başı hareket ederken, Berlin ve Hamburg'da seferler 20 dakika arayla gerçekleşiyor.