Alman haber kanalı n-tv'nin İnternet sayfasında yer alan habere göre, 22 yaşındaki Erhan A. IŞİD'e katılmak için Hatay'a gitti. Erhan A. ile IŞİD arasında bağlantı kuran kişi ona Hatay Otogarı'nda, Suriye'de IŞİD'e ulaşabilmesi için hangi otobüse binmesi gerektiğini tarif etti. Ancak Erhan A. otobüse binmekten vazgeçerek Almanya'ya geri döndü.

ŞİMDİ SINIRDIŞI EDİLMEYİ BEKLİYOR

Erhan A. şimdi, Kempten Yerel Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda  sınırdışı edilmek üzere Mühldorf Cezaevi'nde tutuluyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır polis takibinde olan Erhan A.'nın Türk pasaportuna el konularak Almanya dışına çıkması yasaklanmıştı ve haftada iki gün, yaşadığı Kempten kentinde karakola giderek imza veriyordu. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), daha önce yaptığı açıklamada Selefi Erhan A.'nın Almanya için büyük bir tehlike olduğunu söylemişti. Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri eğitimi gören Erhan A.'nın Türk güvenlik güçlerine teslim edileceğini belirten İçişleri Bakanı Herrmann, “Onu anavatanına göndermekten başka yol yok. IŞİD'in mezalimlerini onaylayan, gazetecilerin kafasının kesilmesini haklı bulan ve İslami usullere  göre yaşamayan ailesini öldürebilecek biri, bizim burada ne arıyor” demişti.

ALMAN POLİTİKACILARDA FİKİR BİRLİĞİ YOK

Öte yandan, somut bir suç işlemeyen veya bir saldırı yapacağına dair delil olmayan Erhan A.'nın sınırdışı edilmesini bazı çevreler doğru bulmuyorlar. Erhan A. radikal söylemleri olmasına karşın, basın ile yaptığı röportajlarında bugüne kadar Alman yasalarına aykırı bir davranışta bulunmadığını ifade etmişti. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU) geçtiğimiz hafta, şiddet eğilimli İslamcıları ülkede tutmak için pasaportlarına el konulacağını açıklamıştı. Buna karşın Bavyera Hükümeti'nin Erhan A.'yı ülkede tutmak yerine sınırdışı etmek istemesi de Almanya'nın bu konudaki politikasında bir çelişki olarak görülüyor.