Süheyla kaplan

Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'daki Wuppertal kentinde yaşayan Selefiler tarafından oluşturulan ve şeriat kurallarını hayata geçirmek isteyen Sözde Polis birliği üyelerinin gece işlek caddelerdeki disko ve barlar önlerinde gençleri kontrol ettikleri öne sürüldü. 

Almanya'nın en yüksek tirajli Bild gazetesinde yer alan habere göre  ’Şeriat Polisi’ yazan turuncu yelekler giyiyor. 



Habere göre özellikle akşam saatlerinde kent sokaklarında dolaşan Selefi gençler, kendilerine göre polis görevi yapıyor. Sokaklarda gençlere Selefiliği anlatarak kendilerine katılmaya davet eden sözde şeriat polisleri; gençlerden içki, kumar, müzik, konser, porno, para karşılığı seks ile uyuşturucu ve sigaradan uzak durmalarını istiyor.


Alman polisinin soruşturma başlattığı Selefi gençler hakkında birden fazla suç işledikleri gerekçesiyle inceleme yürüttüğü belirtiliyor.

Wuppertal Emniyet Müdiresi Birgitta Radermacher, güç kullanma yetkisinin sadece devlete ait olduğunu belirterek, "İnsanların korkutulmasına ve baskı yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kendilerine bu tür baskı yapılanlar ya da görenler 110’dan polisi arasınlar" diyerek vatandaşları uyardı..