Oberhausen şehrinde 2001 yılından beri kanserli çocuklar ve ailelerine yönelik faaliyetlerde bulunan Umut Yolu Derneği(UYD), dernek bahçesinde düzenlediği yaz şenliğinde, hastanede tedavi gören ve dışarıya çıkması sınırlı olan çocuklara neşeli bir gün yaşattılar. Etkinliğe hasta çocuklar ve ailelerinin yanı sıra, derneğe üye olan ve destek verenler ailelerde katıldı.

Kanser tedavisi gören Alman çocuklar ve ailelerinin de yer aldığı etkinlikte çocuklar, gönüllerince oyunlar oynayıp eğlendi. Hasta yakınları da, UYD üyeleriyle sohbetler ederek kaynaştı.


Oberhausen Belediye Başkanı Klaus-Dieter Bros'un da hazır bulunduğu şenlikte konuşma yapan Umut Yolu Derneği yöneticileri, Türk ve Alman davetlilere dernek hakkında bilgiler sundu.


AMACIMIZ HASTA ÇOCUKLARI YAŞAMA MOTİFE ETMEKTİR

Şenlikte konuşan Umut Yolu Derneği(UYD) Başkanı Aynur Çelikdöven, „11. yaz şenliğimizde, hasta yakınları ve üyelerimizle bir arada olduk. Öncelikle tatil imkanı bulamayan ve tedavileri gereği hastane köşelerinde sıkışan çocuklar ve onların ailelerine, güzel bir gün yaşatabilmek için bu etkinliği düzenledik. Çocukların sevinci bizleri mutlu ediyor. Tedavi gören çocukların da, hayata motife olmaları ve gülüp eğlenmeleri gerekmektedir. Üyelerimizle ve bize destek veren sponsorlarımızla, bu insanlara umut olmaya gayret ediyoruz. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Şenlikte folklor oynayan minik kız grubu büyük bir beğeniyle izlenirken, müzik eşliğinde karadeniz balıkçı kızı canlandıran Zehra Başaran ve özel kıyafetleriyle ‘Katibim’ şarkısını seslendiren Zeynep Başaran ile Zair Kaynar adlı minikler de davetlilerden büyük alkış aldı. Aralarında toplandıkları 1000 Euro ve çocuklar için çeşitli hediyeleri yanlarında getirip UYD Başkanı Aynur Çelikdöven'e teslim eden Türk motor grubu Türkish Ruhrspott Riders adına Aynur Keskin'e ve sponsor desteği veren diğer iş adamlarına birer plaketle teşekkür edildi. Kendilerine dağıtılan çeşitli hediyeleri alan çocukların, sevinci görülmeye değerdi.

Şenliğin son bölümünde dernek yöneticileri ve üyeleri, çalan müzikler eşliğinde halay çekmeyi ihmal etmediler.

Etkinlik çocukların hep birlikte annelerine gül vermeleriyle son buldu.