Holiganların 15 Kasım'da Berlin'de “Selefilere, İslamileşmeye ve Mülteci Politikalarına Karşı” parolasıyla miting yapmak için başvurduğu duyurulmuştu. Ancak polisin son yaptığı açıklama, şu an kendilerine yapılmış, geçerli bir miting başvurusunun yapılmadığı yönünde. Açıklamaya göre, daha önce İnternet üzerinden miting düzenlemek için başvurduğu söylenen kişi, polise kendisinin böyle bir başvurusunun olmadığını bildirdi. Bu durumda Berlin'de 15 Kasım'da miting yapılmış bir başvuru kalmadı.

BERLİN VE HAMBURG YERİNE HANNOVER

Hamburg'da 15 Kasım'da yapılması düşünülen holigan mitingi de başvurudaki eksikliklerden ötürü reddedilmişti. Buna karşın Hannover polisi, “Avrupa İslami Teröre Karşı” adı altında 15 Kasım'da bir miting için kendilerine başvuru yapıldığını bildirdi. Başvuruyu yapan kişinin Aşağı Saksonya Eyaleti'nden ve sabıka kaydı bulunmayan bir kişi olduğu belirtildi. Mitingin Hannover Tren Garı önünde yapılması planlanıyor.   

HER MİTİNG BAŞVURUSU TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Öte yandan Almanya'da politikacılar ve bürokratlar söz konusu holigan mitinglerini nasıl yasaklayabileceklerini düşünüyorlar. Yetkili makamlar her yapılan başvuruda gösterinin yasaklanmasını mümkün kılan yasal şartların olup olmadığını titizlikle inceliyorlar. Alman Anayasası'nın 8. maddesine göre, silahsız ve barışçıl amaçlar taşıyan herkes toplanma hakkına sahip. Açık alanlarda planlanan gösterilerin en geç 48 saat önce yetkili kurumlara bildirilerek izin alınması gerekiyor. Şiddet karışma olasılığı varsa ve kamu güvenliğini tehdit ediyorsa göster yasaklanabiliyor. Ancak bu konuda son sözü mahkemenin söyleyerek yasak kararı vermesi gerekiyor.

KÖLN'DE OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Köln'de 26 Ekim'de holiganların, “Holiganlar Selefilere Karşı” parolasıyla düzenledikleri gösteride ırkçı sloganlar atılmış ve göstericiler polise saldırmıştı. Çok sayıda polisin yaralandığı olaylarda göstericiler bir polis arabasını ters çevrilmişti. O gün bazı göstericileri gözaltına alan Köln polisi, olaylar sırasında çekilen fotoğraf ve videoları ise incelemeye deva ediyor.