Avrupa Postası / Düsseldorf 


Merkezi Neuss’da bulunan dernek, soruna dikkat çekmek için  28 Eylül günü NRW Parlamentosu'nun önünde çadır açtı. Dün basın ve ailelerin katılımıyla açılan çadır, 30 gün boyunca ziyaretcilere açık olacak.

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay 30 gün boyunca geceli gündüzlü çadırda kalarak Gençlik Dairesi’nin keyfi tutumlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Üç eyalet parlamentosunu ziyaret ettiklerini, konuyla ilgili  dosyalar sunarak bilgilendirdikleri söyleyen Kamil Altay, buna karşın duyarsızlığın hala devam ettiğini belirtiyor. Sorunun daha ciddi olduğunu görmeleri için bir çadır açarak Kamuoyunun ve Alman politikacılarının soruna dikkatlerini çekmek istediklerini belirtiyor.

JUGENDAMT’IN „KORUMA ALTINA“ ALDIĞI ÇOCUK SAYISI HER YIL ARTIYOR

2013 yılında Jugendamt’ın koruma altında tutuğu 13 yaş üstü gençlik sayısının 42.123 olduğunu belirten Altay, „bunun 13 bin240’nın göçmen kökenli ve göçmen kökenlilerin yarısına yakınını da Türkiye kökenli çocuklar oluşturuyor. Kesin rakam olmamakla birlikte, toplam sayıları 5 ve 6 bin arasında çocuğun Türkiye kökenli olduğunu" belirtiyor.

GENÇLİK DAİRESİ ÇOCUKLARIMIZI ÇALIYOR



Bu sayının her geçen yıl gider artığını ve bu alanda bir keyfiet olduğunu belirten Altay, devamla şunları açıkladı: „Çocuklarımız adeta çalınıyor. Ailelerin itirazları yeterince dikkate alınmıyor.  Çocuklarıyla görüşemiyorlar. Haklarında hazırlanan bilirkişi raporları ön yargılı ve yanlı. Aileler „koruma altına“ alınmış çocuklarıyla kendi ana dillerinde konuşamıyorlar. Eğer aile Amanca bilmiyorsa, kendi çocuğu ile konuşamıyor. Bu da aile ve çocuk arasınnda bağları tümden zayıflatıyor.“

Her kesimden destek beklediklerini söleyen Kamil Altay, tek başına 30 gün boyunca bu çadırda gece gündüz nöbet bekleyeceğini belirtiyor. Altay şöyle diyor: „Bizim kurum olarak her hangi bir siyasi kimliğimez yok. Biz ailesinden koparılmış bütün Türkiye’li çocukların hakları için mücadele ediyoruz. Bunu para veya herhang bir maddi çıkar karşılığı için yapmıyoruz. Bu bir vicdan ve insani sorumluluktur. İlgisiz kalamayız.“

Jugendamt’a karşı şimdiye kadar Jugendamt’a kaşı bir çok dava açtıklarını, bunların birçoğunu kazandıklarını, çocukları ailelerine kavuşturduklarını, bu nedenle bir çok ailenin kendilerinden yardım istediklerini belirten Altay, bu yardım deteği vermeye çalıştıkların belirtiyor.

Türkiye’den siyasi parti temsilcileri ve millet vekilerinden destek mesajı geldiğini, aynı desteği Almanya’daki sivil toplum kuruluşlarından de beklediğini belirtiyor.