Almanya'da, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı İslam karşıtı grup, bu kez 5 Ocak Pazartesi günü Köln'de Kögida adıyla gösteri yapacak.

Aynı gün, Pegida'nın uzantısı Kögida'yı protesto için karşı gösteriler düzenlenecek. Köln'de bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri basın toplantısı düzenleyerek Türkiye kökenlilere Kögida karşıtı gösteriye katılma çağrısı yaptılar.

KÖLN KATEDRALİ BAŞKANINDAN TEPKİ

PEGİDA'ya karşı tepkisini gösteren Köln Katedrali'nin başkanı  Norbert Feldhoff, "Katedralimiz bu tür gösteriler için kulis olmamalı" dedi.

Kögida adı altında pazartesi saat 18:30-21:00 arası gerçekleşecek aşırı sağ gösteriler süresince ışıkları kapatmayı hedefleyen Feldhoff, daha önce aynı yöntemle tepki gösteren Dresden'deki opera binasını örnek aldığını ifade etti.

Feldhoff'un bu kararının doğru bir sinyal olduğunu belirten SPD milletvekili Rolf Mützenich'in yanı sıra CDU'dan Norbert Röttgen, FDP'den ise Christian Lindner de gösteriyi kınadı ve göstericileri karanlıkta bırakmanın iyi bir fikir olduğunu savundu.