Suruç'ta Kobani'nin yeniden inşası için biraraya gelen 300'e yakın sosyalist gencin toplandıkları alana yapılan canlı bomba saldırısı sonrası, SGDF'li 32 genç yaşamını kaybetmişti. Hükümet terör saldırısının ve olayın faillerini bulmak yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gündemi saptırmak amacıyla, TSK tarafından sınır ötesi operasyonlarına start verdi. Bombalar o günden sonra ülke içinde patlamaya başladı. 

13:19 İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN SALDIRILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Sultanbeyli ve Sarıyer’deki saldırı ve çatışmalarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“10.08.2015 günü saat 01:00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne bomba yüklü bir araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

“Aynı polis merkezine yönelik saldırı nedeniyle sabah saatlerinde olay yerinde tedbir alan veinceleme yapan polis ekiplerine ikinci bir silahlı saldırı düzenlenmiştir. Yapılan bu ikinci saldırı neticesinde (1) personelimiz ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

“Söz konusu eylemleri gerçekleştiren şahıslardan 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir. “Ayrıca 10.08.2015 günü saat 07:00 sularında Sarıyer İlçesi'nde bulunan Amerikan Başkonsolosluğuna yönelik (2) kadın terörist tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş ve olay sonrası (1) kadın terörist yaralı olarak yakalanmıştır. Yakalanan şahısla birlikte (1) adet uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir.”

11:53 / ŞIRNAK'IN SİLOPİ İLÇESİNDE SALDIRI: DÖRT POLİS YAŞAMINI YİTİRDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda dört polisin yaşamını yitirdiği bildiriliyor. Reuters olayda bir polisin de yaralandığı aktardı. Doğan Haber Ajansı olayın, zırhlı bir polis aracının geçişi sırasında yola yerleştirilen mayının patlamasıyla yaşandığını bildirdi.

11:44 / ŞIRNAK'TA SALDIRI: 1 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir askeri helikoptere saldırıda bir askerin öldüğü, bir askerin yaralandığı bildirildi. Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı saldırının, bir askeri helikopterin Şırnak'a gitmek üzere havalanırken PKK'lılar gerçekleştirildiğini aktardı. Ajanslar, saldırının roketatar ve uçaksavar silahlarıyla yapıldığını bildirdi.

11:34 / İstanbul Sultanbeyli'de polis karakoluna bombalı saldırı

10:49 / CNN Türk, ABD İstanbul Başkonsolosluğu kaynaklarının, “olayın araştırılması konusunda Türk yetkililerle çalışmaların sürdüğünü, İstanbul Başkonsolosluğu’nun bir sonraki duyuruya kadar kapalı olacağını aktardığını” bildiriyor.

10:02 / Sultanbeyli'deki çatışmada hayatını kaybeden polis memurunun Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken olduğu bildirildi.

09:44 / Sultanbeyli'de polis merkezine düzenlenen bombalı saldırı ardından yaşanan çatışmada bir polis memuru hayatını kaybetti.

09:23 / Sultanbeyli'de gece karakola düzenlenen bombalı saldırının ardından çıkan yangın nedeniyle binanın bir kısmı çökerken, çevredeki bazı ev, iş yerleriyle 20 kadar araç hasar gördü.
Saldırıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şöyle denildi:

"10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir"

Patlamanın ardından çok sayıda polis ekibi binanın çevresinde önlem aldı, ikinci bir bomba ihtimali için bölgede arama çalışması yapıldı.

09:05 / Sultanbeyli'de polis karakoluna düzenlenen bombalı saldırının ardından güvenlik güçlerinin operasyonunda iki saldırganın öldürüldüğü bildirildi.

09:02 / İstanbul'da gece Sultanbeyli polis karakoluna düzenlenen bombalı saldırının ardından, sabah saatlerinde de İstanbul İstinye'de ABD Konsolosluğu'na ateş açıldı. Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre, saldırıyı gerçekleştiren biri kadın iki kişi kaçtı. Saldırganın elinde uzun menzilli silah bulunduğu bildirildi. Ajans, saldırganlardan kadın olanının yaralı halde konsolosluğa yakın bir eve girdiği, bu evde yakalandığını aktardı. Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3'ü polis memuru 10 kişi yaralandı. (Kayank: BBC)