Alman Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere 7-8 Temmuz’da Hamburg’da düzenlenecek G20 zirvesi öncesi yaptığı açıklamada protesto gösterilerinde PKK ve sembollerine asla müsamaha göstermeyeceklerini bildirdi.

Maiziere haftalık yayınlanan ‘ Bild am Sonntag’ gazetesine verdiği demecinde barışçıl protesto yürüyüşlerinden yana olduğunu ifade ederek ‘Şiddete başvuranlara asla toleranz göstermeyeceğiz. Bütün göstericilerden barışçıl bir protesto eyleminde bulunmalarını talep ediyorum. Çizgimiz belli. Barışçıl protestolara evet. Şiddete hayır. Şiddet kimden gelirse gelsin asla buna izin vermeyeceğiz ve buna gereken yapılacaktır’ dedi.

Yaklaşık 8 bin aşırı solcu grubun Hamburg’da gösteride bulunacağından tahmin edildiğini ifade eden Alman Bakan Maiziere şiddete başvuran göstericilere karşı ağır cezaların verileceğini bildirdi.

PKK VE SEMBOLLERİ KULLANILAMAZ

Maiziere ayrıca gösterilerde PKK sembollerininin de yasak olduğunu hatıtlatarak ‘Hamburg’da Kürt vatandaşları elbette gösterilerde bulunabilir. Buna bir yasak yok. Ancak terör organizasyonu PKK’nın reklamının yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kullanılması durumunda anında buna müdahale edilecektir. Buna PKK sembolleri de dahildir’ dedi.

Süheyla Kaplan / Almanya