Almanya'nın Köln kentinde Müslüman grup ve göçmen derneklerinin çağrısıyla İslamcı teröre karşı düzenlenen yürüyüşe Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) katılmadı ve desteklemediğini açıkladı.

DİTİB aldığı bu karardan sonra Almanya'da farklı kesimlerin ve neredeyse tüm siyasi partilerin eleştirilerin hedefi oldu. Başbakan Angela Merkel'in liderliğini yaptığı CDU’nun Federal Meclis milletvekili, partinin Göç ve Uyum Politikaları Sözcüsü Cemile Giousouf da DİTİB'i eleştirenler kervanına katıldı.

KENDİSİNİ ZORA SOKTU

Die Welt Gazetesi’ne konuşan Giousouf, DİTİB'in yürüyüşe katılmaması ile ilgili olarak, “DİTİB, Almanya'daki Müslümanları temsil ettiğini gösterecek şansı kullanamadı. Buradaki Müslümanların çok büyük bölümü teröre karşı olduğunu göstermek ister” dedi. Giuosouf, DİTİB'in yürüyüşe katılmayarak kendisini zora soktuğunu vurgularken, derneğin bu kararıyla kendisine yönelik güveni de sarstığını ileri sürdü. Giousouf, “DİTİB'e olan güven sarsılmıştır. Ancak bu DİTİB'in terörü ve nefreti desteklediği anlamına gelmez. Tabi şu da çok açık ki DİTİB, Türk devletiyle arasına mesafe koyup kendi özel ajandasını uygulama konusunda henüz hazır değil. DİTİB en kısa sürede Türk siyasetiyle arasına sınır koymazsa, onunla işbirliğinin mümkün olacağını göremiyorum” dedi.