Kılıç, Alman medyasına verdiği demecinde ( www. morgenweb.de) Erdoğan’ın yurtdışında da bütün muhaliflerin ağzını kapamak istediğini ifade ederek, bu kez Erdoğan’ın bizzat kendisi  tarafından dava açılmadığını ifade ederek, ‘ Buna gerek yok. Erdoğan'ın bekçileri var’ ifadesini kullandı.

Kılıç, ‘’ Erdoğan muhaliflerini yurtdışında da davalar ile yormaya çalışıyor. Danışmanı Ozan Ceyhun’un hakkımızda açtığı dava bugün görülecek. Türkiye’de de dünyada da tükeniyorlar. Son debelenmeleri’ dedi.

Kılıç Alman medyasına verdiği demecinde, Erdoğan’ın yurtdışında istihbarat servisi ağını kurduğunu ifade ederek bunun kanıtı olarak da Erdoğan’a bağlı üç ‘ ajanın’ Almanya’da casusluk yaptıkları iddiasıyla haklarında görülen davanın haftaya Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye başlanacağını söyledi. Kılıç ayrıca sözkonusu bu ajanların hazırlanan iddianameye göre Almanya’da Kürtler, Aleviler, Ezidiler ve muhalif grupları ispiyonlamalarına  dikkat çekti.

Kılıç, sosyalist günlük gazete jungewelt’e verdiği demecinde ise, 2012 yılında Bochum mitinginde yaklaşık 50 bin Alevi vatandaşının katıldığı Erdoğan’ı protesto mitingine konuşmacı olarak katıldığını ve bundan sonra kendisine AKP’li tiroller tarafından saldırının ve tehditlerin başladığını söyledi.

Kılıç ayrıca sadece Ozan Ceyhun’un değil, Hamburg’da ülkücülerin gecesine katıldığı gerekçesiyle Yeşiller Partisi’nden ihraç edilen Hamburg Türk Toplumu Başkanı ve bağımsız milletvekili Nebahat Güçlü’nün de kendisine karşı internet ortamında sataştığını ifade etti. Kılıç,  Nebahat Güçlü’nün Hamburg eyalet seçimlerinde ülkücülerin yanında, Erdoğan yandaşlarının oyları ile parlamentoya girdiğini ve Güçlü’nün de Erdoğan’ın kurduğu bu gizli ağda yer aldığını iddia etti.

Ozan Ceyhun ile Yeşiller Parti eski Federal Milletvekili ve hukukçu Memet Kılıç arasındaki sosyal medya üzerindeki siyasi tartışma 2014 yılında Kılıç’ın PEGİDA ile Erdoğan yandaşları arasındaki benzetme ile başladı.

Kılıç, ‘’ PEGIDA ile mücadele üzerine yaptığı açıklamada ‘İslamcılarla mücadele edilmeden, PEGIDA ile mücadele edilemez. Öncelikle de Erdoğan ve yandaşları ile…’ ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Kılıç, AKP’ye yakınlığı olduğu düşünülen Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeleri, lobi Örgütü UETD ( Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) ve Ozan Ceyhun olmak üzere Twitter ve Facebook’da eleştirilere maruz kaldı. Eleştirilerde Kılıç’ın Alevi kimliğine yönelik saldırılar da yer aldı.  

Almanya'nın Dresden kentinde ortaya çıkan İslam ve göçmen karşıtı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar'' (PEGIDA) hareketinin çok kısa sürede oluşmasına rağmen geniş kamuoyu yaratması ve toplumun büyük bir çoğunluğunda desteğin artması endişesi devam ederken, Kılıç PEGIDA konusunda yazdıklarından dolayı kendisine yönelik sanal iletişim ortamlarında özellikle AKP yandaşları tarafından eleştirilmesini şu şekilde açıklamıştı:

‘ SALDIRILAR ANKARA MERKEZLİ ‘

‘’Şahsıma yönelik saldırılar Ankara merkezi AKP tarafından organize edilmektedir. Bu saldırı görevi de Ozan Ceyhun’a verilmiştir. Ozan Ceyhun AKP’nin tetikçiliğini yapmaktadır. Facebook üzerinden AKP’nin gerçek yüzü ortaya çıkmış oldu. Ben yıllardan beri ırkçılığa karşı mücadele vermekteyim Almanya’da. AKP’li faşistlere faşist dediğimiz için şimdi saldırmaya başladılar.”

TÜRKİYE’NİN KENDİ PEGIDASI AKP’DİR’

 Türkiye’deki havuz medyasının IŞİD için propaganda yaptığını ifade eden Kılıç, “AKP hükümetinin IŞİD’e destek verdiğini bütün dünya kamuoyu bilmekte. AKP hükümeti HAMAS liderini açıkça alkışlamakta. Türkiye’nin PEGIDASI AKP’dir. Irkçılığa karşı mücadele vermeden PEGIDA ile mücadele edilemez. Elbette Erdoğan’ı seçen herkes İslamcı değil. Ancak İslam’ı politik çıkar için kullananların hepsi İslamcıdır” şeklinde görüş bildirmişti. 

‘PEGIDA İLE MÜCADELENİN YOLU İSLAMCILARLA MÜCADELEDEN GEÇER’

Alman hükümetinin AKP’nin uygulamalarına karşı gerekli yaptırımları uygulaması gerektiği konusunda da çağrıda bulunan Kılıç, “Merkel hükümeti AKP hükümetine yeterince tepki göstermediği için Almanya’da İslamcılar yaygınlaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı adeta AKP’nin teşkilatı haline gelmiştir. AKP açıkça faşist bir hükümet olmuştur. Yurtdışında UETD içindeki aşırı İslamcılarla mücadele verilmeli” şeklinde açıklamada bulunmuştu.