Almanya'nın Hamburg kentinde bugün başlayan ve selefiler davası olarak adlandırılan 6 radikal islamcı tutuklunun davası kapalı olarak görülecek.

Yaşları 17-26 arasındaki ikisi Türkiye kökenli 6 Alman vatandaşı gencin aşırı islamcı ve cihat yanlısı oldukları ileri sürüldü. Almanya'nın çeşitli kentlerinde ikametgah eden ve ana dilleri gibi Almanca konuşan selefi tutukluların ilk duruşmada ellerindeki dosyayla basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinalarına yüzlerini kapattılar.

Geçtiğimiz nisan ayında Suriye'deki IŞİD'e katılmak için Almanya'dan trenle Bulgaristan'a giden ve orada sınır güvenlik kontrolünde gözaltına alınarak Almanya'ya teslim eden selefi davası tutuklularının mahkemesinde, sadece gözleri farkedilen iki kadınla, bir grup sakalı genç dikkat çekti.

Mahkemenin başlamasından kısa bir süre sonra savunma avukatları tarafından verilen bir dilekçe ile duruşmaların karar gününe kadar kapalı görülmesi talep edildi. Gerekçe olarak ise 6 tutukludan 4'ünün yaşının 18'den küçük olması belirtildi. Oturuma ara veren mahkeme başkanı daha sonra yaptığı açıklamada, IŞİD taraftarı genç yaştaki selefilerin davasının karar gününe kadar kapalı görüleceğini açıkladı.