Almanya’da haftalık yayımlanan ünlü Stern ve Der Spiegel dergileri Türkiye’yi kapak konusu yaptı.

Yüksek tirajlı haftalık Stern dergisi kapağındaki "Şantajçı" başlığının altında "Tehdit, provakasyon,"Nazi" benzetmesi ile Türkiye Cumhurbaşkanı Almanya'yı baskı altına almak istiyor." ifadelerine yer verdi.

11 sayfalık haberde, "Kuzu ve Kurt" iç başlığında ise, 'provakatör bir Türk Cumhurbaşkanı ve karşısında çaresiz duran bir Alman Başbakan. İki ülke arasndaki ilişkiler en düşük seviyede. Tüm bunlar Angela Merkel'in başarısız Türkiye politikasının bir sonucu. Merkel, Erdoğan'ın Putin'e yönelmesinden korkuyor" ifadeleri dikkat çekiyor.

Die Welt gazetesi muhabiri gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanması ile ilgili Erdoğan'ın söylediği "Alman ajanı" suçlaması da yer alıyor. Öte yandan Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlilerin de bu kutuplaşmalardan etkilendikleri ve Erdoğan yanlıları ve karşıtları olarak ikiye ayrıldıkları dikkat çekiyor.  

DER SPİGEL: TÜRKİYE'DE YARIM AY TUTULMASI

Der Spiegel dergisi ise, “Yarım Ay Tutulması ” başlığı ile çıktı.

Almanya ile yaşanan toplantı krizinin yansımalarını haberleştiren dergi, alt başlık olarak “Erdoğan’ın Almanya’sı- Bir bölünme hikayesi” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının Türkiye ve Almanya’daki yansımalarını işleyen dergi, yaptığı röportajlarla referandum tartışmalarının toplumu böldüğünü, bölünmenin Almanya’daki Türklere de yansıdığı tezini işliyor. Der Spiegel, 2 Nisan tarihli sayısında “Korkunç Dost”, 1 Ağustos’ta ise “Özgürlüğünü kaybeden ülke” başlığıyla Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapak konusu yapmıştı.

İşte Der Spiegel ve Stern dergilerinin o kapakları: