Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun saldırıdan YPG mensubu bir kişiyi sorumlu tutması manşetlere çekildi, “Türkiye saldırıdan PKK ve YPG’yi sorumlu tutuyor” denildi.

Flaş haber olarak ise Diyarbakır’da yaşanan saldırılar, “Türk ordusuna yönelik yeni bir saldırıda en az 6 ölü” diye duyuruldu.

Spiegel: Türk başbakan Ankara’daki saldırıdan PKK ve YPG’yi sorumlu tuttu

-      Türkiye’nin Güneydoğusunda patlama: Askeri konvoy hedef alındı

“Türkiye Başbakanı Ankara’daki saldırının arkasında PKK ve YPG’nin olduğundan emin. Saldırılarla bağlantılı 9 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı 1992 Suriye doğumlu YPG militanının yaptığı belirtildi.”

“Türkiye’nin güneydoğusunda askeri konvoya yapılan saldırıda en az 6 asker hayatını kaybetti. Türk ordusu, saldırıdan PKK’yı sorumlu tuttu. Türkiye’nin güneydoğusu ordu ve PKK militanları arasında yoğun çatışmalara sahne oluyor.”

Tagesschau.de: Orduya yönelik yeni bir saldırıda en az 6 ölü

“Ankara’da dün gerçekleştirilen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan bir gün sonra, Türkiye’nin güneydoğusunda askeri konvoya yönelik yapılan saldırıda en az 6 asker yaşamını yitirdi.”

“Türk hükümetine göre Ankara’daki saldırının arkasında PKK ve YPG’liler var. Saldırganın Suriyeli bir YPG mensubu olduğu belirtiliyor, 9 kişi gözaltında.”

Bild: Türk başbakanı: Saldırının arkasında Suriye rejimi var

“Ankara’da dün gerçekleştirilen ve 28 kişinin öldüğü saldırılardan bir gün sonra, Türkiye’nin güneydoğusunda askeri konvoya yönelik yeni bir saldırıda en az 6 asker yaşamını yitirdi. Saldırıdan PKK sorumlu tutuluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na göre Ankara’daki saldırının arkasında PKK ve Suriye merkezli YPG var. Davutoğlu saldırıda Suriye rejiminin de suçu olduğunu söyledi.”

Süddeutsche Zeitung: Türkiye Ankara saldırısından PKK ve YPG’yi sorumlu tuttu

“Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, PKK ve YPG ile bağlantılı Suriyeli bir kişiyi saldırıdan sorumlu tuttu.”

“Bu sabah Türkiye’nin güneydoğusunda askeri bir konvoya saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en az 6 asker hayatını kaybetti. Saldırı Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Diyarbakır’da yaşandı.”

YPG: SALDIRIYLA İLİŞKİMİZ YOK

Suriye'deki PYD örgütünün askeri kanadı YPG, Ankara saldırısıyla ilişkisinin olmadığını söyledi. YPG Komutanlığı, saldırı ile ilişkilerinin olmadığını, Davutoğlu’nun Suriye ve Rojava’ya saldırmak için zemin hazırlamak istediğini iddia etti. Örgüt, şimdiye kadar Türk devletine karşı herhangi bir askeri faaliyet içerisine girmediklerini duyurdu.

TÜRKİYE’YE KARŞI ASKERİ FAALİYET İÇERİSİNE GİRMEDİK

YPG Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"Biz Türkiye halklarına ve dünyaya bir kez daha şu mesajı veriyoruz: Bizim bu olayla hiç bir ilişkimiz yoktur. Sadece bu saldırı değil, hiç bir zaman Türkiye’ye karşı bir saldırı içinde olmadık. Türkiye devleti, bizim onlara saldırı yaptığımızı asla kanıtlayamaz, çünkü bizim böyle bir saldırımız olmamıştır. Türk Başbakanı Davutoğlu’nun ‘Ankara saldırısını YPG yaptı’ açıklaması yalandır, gerçeklerden uzaktır. Davutoğlu, bu açıklama ile Suriye ve Rojava’ya yönelik saldırıya zemin hazırlamak istemektedir. Yanı sıra, tüm dünya tarafından bilinen DAİŞ ile bağlantısını kamufle etmeyi amaçlamaktadır.

Biz Halk Savunma Birlikleri-YPG olarak bir kez daha yineliyoruz: Ankara’daki patlama ile hiç bir ilişkimiz yoktur. Bütün komşu devlet ve güçlere Rojava devrimine ve halkların iradesine saygı göstermeye çağırıyoruz."