Almanya’da, şirketiyle en büyük dijital güvenlik hizmeti veren kişi haline gelen Çorumlu İsmet Koyun, tüm ülkenin vergisini toplayan DATEV firmasının dijital hizmetlerini de üstlendi.

KOBİL isimli firmasıyla Almanya’da bir numaraya yükselen, Alman bankalarının dijital güvenliğini İsmet Koyun, Türkiye’de yaklaşık 10 bin Euro maaşla 100 eleman aradıklarını açıkladı.  

Silikon Vadisi’ni Almanya’ya taşıyan ve bütün şirketleri „Google“ yapmayı hedefleyen İsmet Koyun hem Türk, hem de Alman vatandaşı. İsmet Koyun, 18 yaşında öğrenci olarak geldiği Almanya’da bizzat Eyalet Başbakanı’nın açtığı Worms’taki KOBIL isimli şirketiyle, 18 ülkede bir yılda 3 milyor işlem gerçekleştirdi. 1986’da kurduğu şirketiyle Alman dijital güvenlik ve dijital kimliğini de yaratmaya başladı.

DİJİTAL ALMANYA’YI YARATTI

Deutsche Welle, „Made in Germany’yi yaratan Türk“ diye ondan bahsederken İsmet Koyun, yaptığı açıklamada „1996’da açtığımız Türkiye ofisimize 100 yeni eleman alacağız. Bunlar kripto uzmanları olacak. Aylık 10 bin Euro’ya kadar maaş veriyoruz. Bize ulaşmak isteyenler, Worms’tan arayabilir. Yılda 20 milyona yakın AR-GE’ye harcama yapıyoruz. 2018 yılı hedefimiz ise 1 milyar Euro’luk ciro“ dedi.

Almanya’da DATEV’in yanı sıra dev Alman firmaları ve bankalarının dijital güvenlik hizmetlerini üstlenen KOBİL’in, ABD’de Silikon Vadisi’nde, Hindistan, Ukrayna, Rusya, Fransa ve Türkiye’de ofisleri bulunuyor.

İSMET KOYUN: MEVLANA VE SCHILLER AYNI POTADA

Buralarda, geçici işçiler hariç toplam 150 üst düzey eğitimli „kripto uzmanlar“ çalıştıran İsmet Koyun, bu yıl çok önemli bir dijital kimlik ve yüksek güvenlikli ürünü de piyasaya sunacaklarını açıkladı.
Mevlana’nın „Kanatların varsa uç“ ve Alman düşünür Schilller’in, „Zamana uymayan, zamanla birlikte yok olur“ sözlerini şirketi için ilke edindiğini belirten İsmet Koyun şöyle konuştu:

„YAPAY ZEKA OLUŞTURUYORUZ“

Biz Worms’taki merkezimizde her branşa göre özel sistemleri kuruyoruz. Yapay zeka oluşturuyoruz artık. Şirketlere sadece güvenlik hizmeti değil, kendi WhatsApp’lerini kendi Google’larını kuruyoruz. Almanya’da piyasanın yüzde 80’ine biz yön veriyoruz. Bu yüzden, Made in Germany diyorlar. Allianz, Commerzbank, SAP, DATEV, bütün büyük Alman bankaları müşterimiz. İsviçre, Türkiye ve Almanya’daki büyük müşterilerimize dijital güvenlik ile organizasyonu da sağlıyoruz.“