İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian 'Türkiye'nin tanınmış gazetecisi planlı ve organize şekilde saldırıya uğradı' başlıklı haberinde ''Ahmet Hakan'a saldırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti altında medya koşullarının giderek kötüye gittiğinin en son örneği' ifadelerini kullandı.

''Türkiye'nin önde gelen gazetesi Hürriyet'in köşe yazarı ve CNN Türk televizyonunun sunucusu Ahmet Hakan, Çarşamba gecesi dört kişi tarafından saldırıya uğradı'' ifadelerini kullanan gazete, saldırının Doğan Medya Grubu'na yönelik açılan soruşturmadan birkaç hafta sonra yaşandığına dikkat çekti.

Haberde, Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından yapılan sıralamada, Türkiye'deki basın özgürlüğünün 180 ülke arasında 149. sırada olduğu hatırlatıldı.

“HÜKÜMETİ ELEŞTİREN TANINMIŞ GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI”

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle de Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yönelik yapılan saldırı hakkında hazırladığı haberinde saldırının, Hürriyet binasına Eylül ayında yapılan saldırının ardından yaşandığını yazdı

Yayın kuruluşu, ''Hükümeti eleştiren tanınmış gazeteci, Hürriyet Gazetesi’nin merkez binasının baskına uğramasından 3 hafta sonra evinin yakınlarında dört kişinin saldırısına uğradı'' ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca Türkiye'deki medya gruplarının ülkede giderek kötüleşen basın özgürlüğünden kaygı duyduğunu, anti-terör yasalarının gazetecileri hedef aldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmenin artık giderek suç işlemekle eşdeğer olduğu aktarıldı

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Twitter hesabından saldırıyı kınadı.

Moore, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Ahmet Hakan'a yapılan saldırı kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kimse görüşlerinden dolayı tehdit edilemez, şiddet göremez. Basın-ifade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin en önemli aracıdır. Bu özgürlükleri korumak herkesin görevidir." ifadelerini kullandı.

SALDIRI DÜNYA BASININDA

İngiliz Reuters haber ajansı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in dün gece hastane çıkışında yaptığı açıklama üzerinden gittiği haberinde, Ahmet Hakan'ın kaburgalarında ve burnunda kırıklar olduğunu yazdı.

Olayı "Medyaya yönelik kötüye giden durumun son işareti" olarak yorumlayan Reuters, geçen ay Hürriyet'e yapılan iki saldırıya da haberinde yer verdi.

ABD merkezli Associated Press, Hürriyet'e geçen ay düzenlenen saldırıları da hatırlattığı haberinde, Ahmet Hakan'ın evinin önünde dört saldırgan tarafından dövüldüğünü belirtti.

Fransız Haber Ajansı AFP ise üyeleriyle paylaştığı haberde, Hakan'ın hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle bazı medya organlarının hedefinde olduğunu belirtti. AFP, "Hükümet yanlısı Star gazetesinin köşe yazarı Cem Küçük, Hakan'ı 'seni sinek gibi ezeriz' ifadesiyle tehdit etmişti" hatırlatmasında bulundu.