Almanya'da günlük çıkan Die Welt gazetesinden Holger Zschäpitz, bugünkü yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ABD’de yaptığı sunumun perde arkasını yazdı.

Erdoğan'ın damadı Albayrak'ın profesyonel bir sunum yapmadığına yer veren gazete, Albayrak Maliye Bakanlığı Ordu masaj görevinden alınacak mı? sorusunu da gündeme taşıdı.

Albayrak, G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantıları için gittiği Washington’da küresel sermayenin temsilcileriyle bir araya gelerek basına kapalı bir toplantı gerçekleştirmişti.

Haberde "Washington'da 'Park Hyatt'ın balo salonunda düzenlenen toplantıda hazır bulunan yatırımcılar, Albayrak'ın performansını, üst düzey bir devlet görevlisinden sergilediği en kötü sunum olarak eleştirdi." satırları dikkat çekti.

Sakarya masaj

Haberde Berat Albayrak’ın yaptığı sunumun temsilciler tarafından “şimdiye kadar gördüklerinin en kötüsü olarak” yorumlandığı aktarıldı.

Habere göre bir fon yöneticisi Axios’a yaptığı açıklamada “Kesinlikle saçma bir gösteriydi” ifadelerini kullandı. Başka bir yatırımcı ise "Kelimenin tam anlamıyla hazırlıksız bir yönetim gördüm" dedi.

Axios’ta yer alan analizde ise “Etkileyici olmayan performans Türkiye için daha kötü bir zamanlamada olamazdı. Ülke durgunluğa yöneldiğinden yatırımcılar daha endişeli hale geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan popülerliğini yitirdiğini görüyor. (Albayrak, Erdoğan'ın damadı ve sınırlı niteliklere sahip olmasına rağmen, saygı duyulan iki bakanı değiştirdi)” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kaybettiği hatırlatılan analizde Türkiye’nin finansman ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi. Analizde, buna karşılık “Türkiye’nin varlıklarını satma konusunda acil eylem planı olmadığı” bilgisi aktarıldı.