Independent "Gizli sandık: Cameron ve Miliband kesintileri gizlemekle suçlanıyor" manşetiyle, Başbakan David Cameron ve İşçi Partisi lideri Ed Miliband'ın kamu harcamalarından gerçekte ne kadar kesinti yapacağını kamuoyundan gizlemekle eleştirildiğini yazıyor.

Oldukça sıkı bir rekabetle geçmesi beklenen seçim sürecini takip eden gözlemciler her iki liderin de vergi ve bütçe kesintileri planlarını kamuoyu ile açıkça paylaşmaya çağırıyor. 

Guardian gazetesi ise, Cameron'un Miliband'ın seçimi kazanması halinde her bir hanenin 3000 sterlin daha fazla vergi vereceği yönündeki suçlamasının boşa çıkarıldığını yazıyor. Ekonomi alanında bir düşünce kuruluşu olan ISF, Cameron'un konuşmasından bir kaç saat sonra yayınladığı bir bilgi notunda, 3000 sterlin gibi kesin bir rakamın belirlenemeyeceğini, her iki partinin de seçimden sonra nasıl bir yol izleyeceğinin belli olmadığını söylüyor.

Times
gazetesinin manşetinde de Miliband'ın kendi partisi içinden bir isyanla karşı karşıya kalma ihtimali var. "Miliband kesintiler karşısında isyan tehdidi ile karşı karşıya" başlığıyla çıkan gazete, İşçi Partisi liderinin seçilmesi halinde kamu harcamalarından yapmayı planladığı kesintilerşn kendi partisi içinden muhalefetle karşılaşacağını yazıyor.
Gazeteye göre 30 ila 40 kadar İşçi Partisi milletvekili kesinti kararına karşı çıkacak.

Telegraph
gazetesinin manşetinde de, İşçi Partisi'nin bir gün önce Financial Times gazetesine tam sayfa verdiği bir ilanla ilgili haber yer alıyor. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma riskine dikkat çeken ilanda ülkenin iş dünyasının önde gelen figürlerinden alıntılar yer alıyordu.

Gazete, ilanda yer alan altı iş dünyası liderinden Siemens, Kellogs, Nomura ve BHP Billiton'un ilan yayınlandıktan sonra reklamla aralarına mesafe koyduklarını yazıyor. Elektronik devi Siemens, kendilerine ait alıntıların ilanda yer alacağı bilgisinin kendilerine verilmediğini söylerken, mısır gevreği üreticisi Kellogs ise alıntıların kullanılmasına engel olma şansınını kendilerine verilmediğini söylüyor.