PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan tarafından okunan bildiride, örgütlerin “işbirlikçi faşist AKP ve TC egemenlik sistemi” olarak tanımladıkları güce karşı silahlı mücadele de dahil tüm alanlarda, tüm araç ve yöntemlerle devrimi yükseltmek için güçlerini “Halkların Birleşik Devrim Hareketi”nde birleştirdikleri duyuruldu.

Açıklama atılan “Kahrolsun Faşizm” “Yaşasın devrim” “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla son buldu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi” adı altında birleşen örgütler şunlar: TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, DEVRÎMCÎ KARARGAH ve MLKP.

PKK YÜRÜTME KONSEYİ ÜYESİ DURAN KALKAN DUYURDU

Söz konusu birleşmeye dair bilgiler PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan tarafından yapıldı. Klakan, “Bugün burada faşizmi kahredecek, halklarımız için ise yeni bir umut ışığı olacak bir bilgiyi paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz” diyerek, Aralık ayından bu yana yürütülen tartışmaların güç ve eylem birliği temelinde bir birlikle sonuçlandığını belirtti.

12 MART KATLİAMLARI YILDÖNÜMÜNDE AÇIKLANDI



Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin 12 Mart’ta kuruluşunu ilan etmesinin önemine de değinen Kalkan şöyle konuştu;
“12 Mart 1971 faşist askeri darbesinin 45’inci yıldönümünde, 12 Mart 1995 Gazi Katliamı’nın 21’inci yıldönümünde, yine 12 Mart 2004 Qamışlo Katliamı’nın 12’inci yıldönümünde ilan ederek faşizme, emperyalizme ve her türlü gericiliğe karşı devrim için, özgürlük için, sosyalizm için, demokrasi ve halkların kardeşliği için mücadelede kararlı olduğumuzu bütün Türkiye ve Kürdistan halklarına ve insanlığa duyuruyoruz. 12 Mart 1971 faşist darbesinin 45’inci yıldönümünde böyle bir birlik ilanında bulunarak devrimin, demokrasinin, sosyalizmin zaferde kararlı ve iddialı olduğunu bir kere daha açıkça ifade ediyoruz. 12 Mart faşist darbesi Mahir Çayan’ları, Deniz Gezmiş’leri, İbrahim Kaypakkaya’ları katletti. Ancak onların ruhu, direnişleri, bilinç, amaç ve özlemleri tap taze burada bulunuyor. Biz buradayız; özgürlük,  demokrasi ve sosyalizm sevdamızı 45 yıl önceki süreçte var olduğu gibi bu gün de sürdürüyoruz. 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerini restore ederek faşizmi yeniden kurumlaştırmaya ve yeni bir faşist diktatörlük kurmaya çalışan AKP faşizmine karşı başarı çizgisinde devrimi zafere götürme amacıyla biz bu birliği oluşturmuş bulunuyoruz.”

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin temel mücadele ilkelerinden satır başları:



AKP hükümeti toplumla birlikte doğayı da imha etmektedir. Kadına ve gençliğe düşmandır. İşçi sınıfı ve tüm emekçiler üzerinde sömürüyü ağırlaştırıp, kölelik koşullarını dayatmaktadır. Tüm halk kesimleri üzerinde baskıcı ve katliamcıdır.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi, AKP hükümeti ve TC burjuva devletinin saldırısı altındaki tüm bu güçleri eğitip örgütlemeye ve birleştirip mücadeleye seferber etmeyi esas alır.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum için, işçi sınıfı ve emekçilerin hak ve özgürlüklerinin elde edilmesi için, Türkiye’de halk iktidarını ve Kürdistan’da demokratik öz yönetimleri kurarak halklarımızın özgür geleceğinin kazanılması için mücadele eder.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi, faşizm ve gericilikten zarar gören herkesi başta kadınlar, gençler, işçiler ve emekçiler olmak üzere tüm ezilen halk kesimlerini özgürlük, demokrasi ve halkların kardeşliği için örgütlenmeye, birleşmeye ve mücadele etmeye çağırır.

Eğer önlenmezse mevcut durum kaçınılmaz olarak daha kanlı bir diktatörlüğe doğru gidecektir. Bu gidişi engelleyecek hiçbir düzen gücü ve kurumu kalmamıştır. Bu gidişi yalnız ve yalnız halkların birleşik direnişi ve devrimi önleyebilir. Ya daha kanlı bir diktatörlük kurulacak ya da halklarımız örgütlenip silahlanarak cihatçı faşist AKP çetesini dayanaklarıyla birlikte yerle bir edecektir.