Aralarında  İstanbul , Washington, New York, Los Angeles, Brüksel ve Münih’in de bulunduğu onlarca kentteki yılbaşı kutlamalarına yönelik terör tehditleri gelirken, ABD’nin Rochester kentinde IŞİD adına saldırı planlayan Emanuel Lutchmanadlı bir kişi FBI tarafından gözaltına alnındı.


Yeni yıl kutlamaları için dünyanın en görkemli yerlerinden biri olan New York Times Meydanı’nda, terör tehditleri üzerine 6 bin polis güvenlik önlemi aldı. 31 Aralık sabahından başlayarak meydanı dolduran kişiler ve yanlarındaki eşyalar polisler tarafından didik didik arandı.


Almanya’nın Münih kentinde terör tehditleri üzerine polis yetkilileri, halka kalabalıktan uzak durma ve evlerinde kalmalar çağrısı yaptı. Kentte ana tren istasyonu giriş çıkışlara kapatıldı. Yetkililer, ‘‘Polis, Münih’te yılbaşı kutlamalarına yönelik saldırı gerçekleştirileceğine ilişkin sağlam istihbaratlar aldı’’ açıklaması yaptı. Belçika’nın başkentinde de terörist saldırılarda bulunulacağına yönelik tehditler ve istihbarat bilgileri doğrultusunda, havai fişek gösterileri iptal edildi.


ABD Başkanı Barack Obama’nın tatil için Hawaii’ye yola çıkmasından önce, ulusal güvenlik danışmanları gelen tehditler ve alınan bilgiler ışığında Obama’yı bilgilendirdi. Obama’ya başkent Washington, New York ve Los Angeles’taki yeni yıl kutlamalarına ilişkin terör saldırısı tehditleri ve alınan istihbarat bilgileri aktarıldı. Kutlamaların yapılacağı yerlere otomatik silahlı resmi ve sivil görevlilerin yanı sıra, rekor sayıda güvenlik kameraları yerleştirildi.


ABD’nin New York eyaletine bağlı Rochester kentinde, bar ve lokantalarda yeni yıl kutlamalarına katılanları öldüreceğini söyleyen 25 yaşındaki IŞİD yanlısı Emanuel Lutchman adlı bir kişi FB tarafından gözaltına alındı. Lutchman’ınIŞİD’e destek sağlama girişiminden 20 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezasına çarptırılabileceği belirtildi. Rochester belediyesi bu gelişme üzerine kentteki kutlamaları ve havai fişek gösterilerini iptal ederken, kentteki güvenlik görevlilerinin sayısını iki katına çıkardı.


İstanbul ve Ankara da yılbaşı kutlamalarına yönelik saldırı tehditleri alan kentler arasında yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşı gecesi Kızılay çevresinde eylem yapmayı planlayan iki canlı bombanın yakalandığını açıkladı.