Bremen'in en önemli ve aktif derneklerinden birisi olan Türk Akademisyenler Topluluğu üç yıl aradan sonra ilk faaliyetine resepsiyon vererek başladı. Bremen Basın Kulübü'nde verilen resepsiyona dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda Alman'da katıldı.

Resepsiyonun onur konukları ise Bremen Eski Başbakanı Henning Scherf ile mizah yazarı Osman Engin oldu. Yazar Osman Engin resepsiyonda kendi kitaplarından bazı bölümler okuyarak geceye renk kattı. Engin zaman zaman Almanya'nın sığınmacılara yönelik yaptı hataları da mizah yoluyla gündeme getirerek gerekli yerlere mesaj vermeyi ihmal etmedi. Akademisyenler Derneğinin resepsiyonu verilen yemekle son buldu.

Türk Toplumu ile Alman Akademisyenler arasında köprü olmak istiyoruz

Resepsiyon sonunda bir açıklama yapan Bremen Türk Akademisyenler Toplumu yönetim kurulu üyesi Avukat Esat Ünal, amaçlarının Bremen'de Türk toplumu ile Bremenli Alman Akademisyenler arasında köprü oluşturmak olduğunu dile getirdi. Rıfat Hatunoğlu'nun ölümünden sonra zor günler geçirdiklerini anlatan Ünal, “Üç yıl aradan sonra tekrar toplanma ve faaliyetlere başlama kararı aldık. İlk faaliyetimiz bir resepsiyon oldu. Burada Almanya'ya gelen sığınmacıları konuştuk. Almanya'da sığınmacılara haksızlıklar yapılıyor. Bu haksızlıkları ve yanlışları birilerinin gündeme getirmesi gerekiyor. Bunu da elimizden geldiğince biz yapacağız" dedi.