Hukuk Fakültesinden başarıyla mezun olduktan sonra, kendi avukatlık bürosunu hizmete açan 32 yaşında ki genç Avukat Çalışkan, Trafik Hukuku, Ceza Hukuku, Sözleşme Hukuku ve Aile Hukuku branşlarında, müvekkillerine hizmette bulunacak.

Müvekkillerinin sorunlarına çözüm

Hukuk Fakültesini Almanya’da bitiren, 2009 -2010 yılları arasında Ankara Bilkent Hukuk Fakültesi’nde değişim öğrencisi olarak bir süre eğitim alan Avukat Çalışkan, mesleğinde iddialı ve azimli bir avukat olmakla dikkat çekiyor. Avukat H.Fikret Çalışkan, yeni bürosunu hizmete açmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu kaydederek, müvekkillerinin sorunlarına çözüm bulmakta en kısa sürede yardımcı olacağını belirtti.

Değişik branşlarda uzman

Çalışkan, Trafik Hukuku, Ceza Hukuku, Sözleşme Hukuku ve Aile Hukuku branşlarının

uzmanlık alanları olduğunu dile getirerek, modern ofisinde bundan böyle müvekkillerini kabul edeceğini, onlara rahat bir görüşme ortamı sağlayacağını aktardı. Sivaslı olduğunu ancak Almanya’da doğup büyüdüğünü ifade eden Avukat Çalışkan, Hukuk Fakültesini başarıyla bitirdiğinin altını çizdi. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına bazı tavsiyelerde bulunan Avukat Çalışkan, “Her insan bazen haksızlığa uğrayabiliyor. Kanunları iyi bilmek ve dikkat etmek lazım. Haklarımızı mutlaka aramalıyız” dedi.

Bir avukata başvurunuz tavsiyesi

Avukat Çalışkan, vatandaşlara polisle ilgili bir durum olduğu zaman, avukata danışmadan ifade vermemeleri tavsiyesinde bulunarak, “ Bazen verdiğimiz ifade aleyhimize dönebilir. Susma hakkınızı kullanabilirsiniz. Önce avukata danışıp daha sonra ifade verebilirsiniz” dedi. Evlere gelen mektuplarla ilgili olarak da vatandaşları uyaran Avukat Çalışkan, sarı renkli mektupların mahkemelerden geldiğinin altını çizerek, 2 hafta içinde bu mektuba cevap verilmemesi durumunda, suçlu duruma düşebileceklerini aktardı. Çalışkan, kırmızı renkli mektupların da çok önemli olduğunun altını çizerek, “Eğer mektuplarda yazanı tam olarak anlamıyorsanız mutlaka bir avukata başvurunuz” açıklamasında bulundu. Geniş bilgi için www.anwaltskanzlei-caliskan.de veya 0172-513 16 69 numaralı telefondan almak mümkün.

Emine SONUGÜR / HAMBURG