24 Kasım tarihinde bir mağazadan 1,99 euro değerinde çorap çaldığı suçlamasıyla bugün Köln gençlik mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan 19 yaşındaki Omar B. adlı genç, 6 ay hapis cezası aldı.


Bild Online’de yer alan habere göre, kendisini “Çorap almak için 50 centim eksikti. Hava çok soğuktu ve üşüdüğüm için yaptım” diye savunan genç, mahkeme başkanını ikna edemedi. Gence, Almanya’ya sığınmacı olarak geldiğini hatırlatan hakim, ”Siz bizim sistemimizi ve insani sorumluluğumuzu kötüye kullanıyorsunuz. Sizin denetimli serbestliğe uygun davranacağınızı da düşünmüyorum. Almanya’da oradan oraya dolaşarak suç işliyorsunuz” diyerek, genci mahkum etti.

Haberde, 2012 yılından bu yana farklı isim ve doğum tarihleriyle üç kez sığınma başvurusu yaptığı belirtilen gencin, kendisini Iraklı olarak tanıttığı, ancak aksanının Faslı gibi olduğu bilgisi de yer aldı. Son olarak sokaklarda kalan ve farklı şehirlerde polis kaydı çıkan gencin, önceden kesinleşmiş bir cezasının bulunmadığı belirtiliyor. Ancak gencin çorap çalmadan bir gün önce, bir karavana izinsiz girip kaldığı gerekçesiyle gözaltında tutulduğu karakoldan salıverildiği öğrenildi.