Alevilik ve Bektaşilik üzerine yaptığı bilimsel çalışmalarla tanınan Faysal İlhan'ın cenazesi törenin ardından Türkiye'ye gönderildi. 31 Aralık Perşembe günü, öğle saatlerinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek cenaze merasiminden sonra orada toprağa verilecek.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI 

AABF'deki törende Faysal İlhan'ın arkadaşı Avukat Seydi Koparan, kazanın meydana gelişi ve daha sonra yaşanan süreci aktardı. Faysal İlhan'ın organlarının ailesi tarafından bağışlandığını aktaran Avukat Koparan, “Geçtiğimiz pazar günü saat 14.00 sularında son nefesini verdi.



Fakat o giderayak yine ışık saçmaya devam etti, organlarını ailesi bağışladı. Yine başka bedenlere hayat vererek yaşamaya devam edecek. Hakk'tan geldi, Hakk'a özünü teslim etti. Öyle inandı ve bize de böyle öğretti. Edindiği ilmi, irfanı o kadar derindi ki, burada onu tanıyan hiç kimse yoktur ki ondan iki kelam öğrenmiş olmasın” diye konuştu.

Malatyalı Faysal İlhan'ın amcasının oğlu Koray İlhan konuşmasında acılarının tarifsiz olduğunu söyledi. Törende yakınları, Faysal İlhan'ın yaşamı, çalışmaları ve kişiliği hakkında konuşmalar yaptılar. Ayrıca yaşamından kesitlerin olduğu bir sinevizyon gösterildi.



Faysal İlhan, 23 Aralık Çarşamba günü saat 15.20 sularında Rodenkirchen köprüsü yakınında otomobiline bir TIR'ın çarpması sonucu ağır yaralandı. Köln Üniversitesi Kliniği'ne kaldırılan Faysal İlhan, 27 Aralık Pazar gününe kadar yaşam destek ünitesine bağlı tutuldu. Pazar günü saat 14.00'de ise yaşam destek ünitesi kapatıldı.