İşte o mesaj:

“30 Ağustos Zafer Bayramı” 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında emperyalizm destekli Yunan ordularına karşı zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için her yıl kutlanan ulusal bayramımızın adıdır.

Necip ve kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi; eğitim, bilim ve teknoloji yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve bağımsız, özgür ve güçlü Türkiye’mizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, onurlu yaşama kararlılığına dönük atılmış tarihi bir adımın adıdır.

Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren 30 Ağustos 1922 tarihi gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de Türk milletinin, ordusu ile birlikte yazdığı bağımsızlık ve kahramanlık destanın adı olmuştur.

Bu itibarla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu güzide zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelelerimizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz."