31 Mayıs ve 1-2 Haziran tarihleri arasında Rotterdam'da gerçekleşecek olan ve Avrupa'nın en büyük
çok kültürlü fuarı Multifestijn’e kendi imkanlarıyla katılarak stand açacaklarını belirten Siv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Akif Bilici:’’ Sivas ve özellikle Sıcak Çermik Bilici Termal Devremülk’ün tanıtımını en iyi şekilde yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 1970’li yıllarda Sivaslı yöneticilerin rüyası bir projeyi hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin ilk ekolojik jeotermal devremülkü için çalışmalarını yurtdışında’da sürdüren  Akif Bilici, gurbetçilerin projeye gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı mennun olduğunu vede devremülklerin  2014 yılı sonunda vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

 

Bilici Termal devremülklerinin diğer devremülklere göre en büyük farkının vatandaşların dairelerini bilerek seçtiklerini ve bu şekilde tapularını aldıklarını belirten Bilici, ‘’Herkesin bütçesine göre tercihte bulunabildiğini, bu yöndeki yelpazenin çok geniş olduğunu ve  Sivas’ta ilk defa hayata geçirdikleri devremülk projesine Sivaslıların yanı sıra Sivas dışından da ilginin fazla olduğunu söyledi.

 

Hollanda ve Almanya’da bazı temaslarda bulunduklarını  kaydeden Siv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Akif Bilici, “Sivas bu gibi yapılara alışık değil. İnsanlara Devre mülk dediğimiz zaman biraz düşünüyor ve kararsız kalıyorlar. Halkımızı devremülk konusunda  bilgilendiriyoruz. Termal Devremülk projemize ilimizden fazlasıyla rağbetin olduğunu gördük. Diğer yandan Avrupa’daki hemşehrilerimizdende tesislerimize oldukça ilgi var. Hollanda’da da bir tanıtım ofisi açacağız. Sonrasında ise Sivaslıların yoğun olarak yaşadıkları Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa gibi ülkelerde organizasyonlar yaparak Devre mülk tesislerimizi tanıtacağız.

Son yıllarda kazandığı dinamizmle Termal Sağlık turizmde yaşanan gelişmeler tüm Türkiye’ de olduğu gibi Dünya’ da da artan bir ilgiyle takip ediliyor. Bu noktada bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bilici Termal Devremülkü’nün tanıtımının yanı sıra sahip olduğumuz termal kaynaklarımızın, zengin tarihinin ve kültürel çeşitliliklerimizin yurt dışında da bilinmesi, yeni pazarlarda merak uyandırması amacıyla ülke dışında veya ülkemizde gerçekleştirilen benzer tanıtım organizasyonlarında yer alacağız.

 

Diğer taraftan, Hollanda’da Bilici Termal Devremülkün tanıtımına destek verdiklerini söyleyen Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil; “Hollanda’da sağlık turizmi için ilgi yoğun ve ciddi bir potansiyel söz konusu. Sivas’ın sağlık turizminde marka bir şehir olarak algılanmasına çok önemli katkı sağlıyoruz. Yurtdışında Sivas denilince artık akla Kangalımız gelmiyor, Sıcak Çermiğimiz de geliyor. Sivas Havalimanı’nın yurtdışı bağlantılarının olması ise ayrıca bizler için önemli.” dedi.