Özellikle alkollü ve kolalı içeceklere yapılan zam, 2013 yılının kontratlarının çoktan yapıldığı ve 60 bin yataktan 30 bininin 'Her şey dahil' sistemiyle gelen turiste tahsis edildiği Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki turizmcileri endişelendiriyor. Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği Başkanı Ümit Kızıl, "Alkollü ve kolalı içeceklere yapılan zamlar, turist başına şu an için günde 1.75 euro ek harcama demek. Marmaris’teki 60 bin yataktan 30 bini 'Her şey dahil' sistemiyle gelen turiste tahsis edildiği için, yalnızca içki ve kola zammıyla günlük zarar 52 bin 500 euroya yükselecek. Aylık zararı düşünmek bile istemiyorum" dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı ve otel sahibi Ertan Yaylalı da konuyla ilgili şunları söyledi:

"Tüm tur acenteleri 2013 yılının kontratlarını çoktan yaptı. Geri dönüş mümkün değil. Zammı müşteriye yansıtma şansımız da yok. Bu durumda öbür kalemlerden, yani gıda, enerji ve personel giderlerini indirmek gerekir. Bu kez de hizmet kalitesi düşer. Durum hiç iç açıcı değil. Bir başka korkumuz da alkollü içkiye yapılan zammın kaçakçılığı hortlatması." 



MS İÖ/COŞ)