Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), işten çıkartılan gazetecilerin geri alınması talebiyle Yurt Gazetesi'nin bulunduğu Şişli'deki Profilo AVM önünde basın açıklaması yaptı.



"Sendikalı olmak anayasal haktır
" ve "Özbolat elini emeğimden çek" dövizlerinin açıldığı açıklamada sık sık "Direne direne kazanacağız", "Atılan işçiler geri alınsın", “Yurt’ta sendika cihanda sendika”, “Özbolat elini emeğimden çek”, “Yoldaş diyor, maaş vermiyor” sloganları atıldı.

Çok sayıda emekçinin katıldığı eylemde basın açıklamasını yapan TGS Genel Başkanı Uğur Güç, CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahip olduğu Yurt Gazetesi'nde çalışan gazetecilerin sendikal haklarını kullanmak istediği için işten atıldıklarını söyledi. Her fırsatta haktan ve hukuktan bahseden işverenin çalışanların hiçbir hakkını tanımadığına dikkat çeken Güç, "Bugün burada hukuk tanımazları uyarmak, bu keyfiyete dur demek ve işten atılan arkadaşlarımızın işe iadesi için toplandık" dedi.

Yurt gazetesinde çalışanların tercihini yapıp sendikalı olduklarını ve bunun "Bu işyeri senin iki dudağın arasında değil bende varım" anlamına geldiğini belirten Güç, işverene seslenerek, "Yurt Gazetesi'ni Yurt Gazetesi yapan çalışanlarla masaya oturmak ve makul talepleri kabul etmek mecburiyetindesiniz. Bu gerçekleşmediği takdirde grev dahil olmak üzere her türlü meşru hak arama yöntemini kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

İşten çıkarılan gazetecilerin de yer aldığı eyleme Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (Türk-İş) bağlı Türkiye Petro Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş), Türkiye Ticaret, Koop, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZKOOP-İŞ) ve KESK’e bağlı Haber-Sen Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası da destek verdi.