Bakanlar Kurulunun Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararı ile ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, video, uydu alıcı cihazları, birleşik cihazlarla bunların dışında kalan ve radyo televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihaz için bir defaya mahsus tahsil edilecek bandrol ücretleri belirlendi.

Buna göre bandrol ücretleri, televizyonlarda 10-80, radyolarda 1-2, videolarda 18, radyo ve TV yayını almaya yarayan set üstü kutusu ile her türlü uydu alıcı cihazda 7, birleşik cihazlarda 1-21, cep tipi radyolu Mp3-Mp4 çalar, radyo ve televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazlarla taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazlarında 2-15, internet bağlantısıyla radyo ve televizyon yayını alabilen cep telefonlarında 20, bilgisayar ve tabletlerde 10, bu cihazlar dışında kalan radyo ve televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazda 18 avro olarak uygulanacak.

Söz konusu cihazlar için tahsil edilen eski ve yeni bandrol ücretleri şöyle:

İşte o ücretler

“51 ekrana kadar televizyonlardan 10 avro, 148 ekrandan yukarısı için 80 avro, cep tipi radyo alıcılardan 1 avro, taşınabilir radyo alıcılarından 2 avro, televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olan video oynatıcılardan 18 avro, radyo veya televizyon yayını almaya yarayan set üstü kutusu cihazları ile her türlü uydu alıcı cihazlardan ise 7 avro, televizyon ağırlıklı bileşik cihazlardan (televizyon-radyo) 9 - 21 avro arasında değişen ücretler alınacak. Radyo ağırlıklı bileşik cihazlardan 1 ila 18 avro arasında değişen ücretler tahsil edecek. Cep tipi radyolu Mp3-Mp4 çalar ile radyo veya televizyonlu navigasyonlardan 2 ila 10 avro arasında değişen ücret alınacak. Cep telefonlarından 20 avo, bilgisayar ve tabletlerden 10 avro, radyo ve televizyon almaya yarayan her türlü cihazlardan 18 avro tahsil edilecek.”