Açılışa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, TSO Başkanı Metin Özışık, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı. 3 gün açık kalacak fuar hakkında bilgi veren Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın en önemli dinamiklerinin başında tarım sektörünün geldiğini belirterek, “Geleceğin en önemli iki sektöründen biri gıda, diğeri ise enerjidir. Yozgat sosyo ekonomik gelişmişlik seviyesinde 81 il arasında biraz gerilerde olabilir ama 14 bin 321 kilometrekare yüzölçümünün yüzde 80’ini tarım ve mera alanları oluşturuyor. Bu alanlar klasik tarım yapıldığı için kimyasal gübrelerle zehirlenmemiş tertemiz alanlardır.Yozgat, gelecekte organik tarım ve organik gıdanın yıldız kenti olacaktır. Organik tarım bizleri önümüzdeki 5-10 yılda Türkiye’nin önemli şehri yapacaktır” dedi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ise TSO ile birlikte düzenledikleri 3'üncü Tarım Fuarı'na bu yıl 214 firmanın iştirak ettiğini ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarı 17 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise bu sayının 30 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Amacımız, çiftçilerimize modern tarım aletlerini tanıtıp, daha kaliteli üretim yapmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de dünyada insanların tamamının tarım sektörünün tüketicisi olduğunu ve bu sebeple tarım sektörünün stratejik öneminin arttığını söyledi. Çiftçiler Tarım Fuarı'nda en çok ilgiyi, fiyatları 18 bin lira ile 300 bin lira arasında değişen traktörlere gösterdi.