İSTANBUL, SEKTÖRÜN en iyi bankacılarını yetiştirme vizyonuyla kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) Akademi Zirvesi’nin konuğu Prof. Dr. Peter A. Diamond oldu.


Bu sene üçüncüsü düzenlenen, "Ekonomide Yeni Düzen" konulu Akademi Zirvesi’nin açılışında konuşan Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, dünyanın en saygın ekonomistlerinden, Prof. Dr. Peter A. Diamond’ı ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti. Açıkalın, "Bir kurumun en değerli varlığı kaliteli insan kaynağıdır. Bu bilinçle, 2008 yılında, Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitelerinden biri olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'ni kurduk. Günde 1.200 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip Yapı Kredi Bankacılık Akademimiz, kısa zamanda Türkiye’nin en kapsamlı kurumsal üniversitelerinden biri haline geldi" dedi.


YKBA’nın çalışmalarının yalnızca Türkiye ile de sınırlı kalmadığını vurgulayan Açıkalın, geçtiğimiz yıl Azerbaycan’da Yapı Kredi Qhardaş Akademiya’yı kurduklarını sözlerine ekledi.


DENYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR


Zirvede finans, vergilendirme, sosyal güvenlik ve davranış ekonomisi gibi konularda yaptığı çalışmalarla tanınan Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Prof. Dr. Peter A. Diamond ise "Geçmişten Günümüze Küresel Ekonomi: Geleceğe Yönelik Dersler" başlıklı bir sunum yaptı. Global krizden bu yana merkez bankalarının enflasyon ve işsizlik konusunda var olan endişelerine finansal stabilite konusunun da eklendiğini belirten Diamond, "Bankacılık sistemi düzenlemeleri, kriz deneyiminin ışığında revize edildi. Bu da kaygıları yükseltti. Bazı merkez bankaları varlık balonları konusunda da endişelerini artırdılar" dedi.


Prof. Dr. Peter A. Diamond’ın sunumunun ardından düzenlenen panelde Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın konuşmacı olarak yer alarak, katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.


PROF. DR. PETER A DİAMOND KİMDİR


Prof. Dr. Peter A. Diamond, lisans eğitimini matematik dalında Yale Üniversitesi’nde aldıktan sonra doktorasını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) tamamladı. Diamond, 1997 yılında MIT tarafından verilen en yüksek akademik unvan olan Institute Professor’a layık görüldü. 2010 yılında "Arama Friksiyonları içeren Piyasa Analizleri Teorisi" ile Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Diamond, finans ve vergilendirme, sosyal güvenlik ve davranış ekonomisi gibi konularda yaptığı çalışmalarla tanınıyor.


GÖ (FOTOĞRAF)