Şereflikoçhisar'da E-90 karayolu Yeşilova Mahallesi'nde oturan besici Burhan Görkem, kendisini evinde ziyaret eden milletvekili Ramazan Kerim Özkan'a sıkıntılarını anlattı. KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİL

Gelir ve gider durumlarını ayrıntılı olarak rakamlarla aktaran besici Burhan Görkem, "Ben bu mandıraya 300 bin lira yatırım yaptım. Zarar etmek için mi yaptım bunu, yoksa çocuk okutup, topluma yararlı evlat yetiştirmek için mi yaptım? Benim zararımı kim ödeyecek?" diye sordu.

İkinci ve en büyük şikayetinin ise 15 yıldır yem aldığını, ancak tek bir fatura dahi almadığını belirten besici Görkem şunları söyledi:

"Benim adıma fatura kesiliyor, ama kime kesiliyor? Benim hakkımı başkası alıyor? Fakat devlet vergiyi, stopajı benden alıyor. Sonuçta ben 15 senelik emeğimi 2 seneye kadar kapatıyorum. Çünkü 5 çocuk okutuyorum. Ben buradan ektiğimi, biçtiğimi bu hayvana verip de çocuğumu okutamam. Bizi görsünler, sesimizi duysunlar. Atatürk 'köylü milletin efendisindir' diyor, ama değil."

BU MATEMATİĞİ MECLİS KÜRSÜSÜNDE SÖYLEYECEĞİM

Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da, Burhan Görkem'in mandırasında bulunan 30 kadar büyükbaş ineğine aşı yaptı, haklı sıkıntısını TBMM'de gündeme getireceğini söyledi. Özkan şöyle konuştu:

"Biz bu sesleri duyuyoruz. Siz, 'attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmiyor. Elim hamur, karnım aç' diyorsunuz. Sizi tebrik ediyoruz. Emek vermişsiniz, ama emeğinizin korunmadığını anlattınız. Biz bunları Meclis'te paylaşıyoruz. Fakat iktidar yetkilileri bunları duymuyor. Atatürk'ün dediği 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünde olduğu gibi efendi sahipsiz. CHP olarak efendiye sahip çıkıyoruz, bunları anlatıyoruz. Ama iktidar yetkilileri bunları bilmiyor. Sayın Başbakan bir gün Tarım Bakanı'na sormuş, 'bu matematik demiş. Sen mi bilmiyorsun. Ben mi bilmiyorum kardeşim" demiş. Bu matematiği de orada Meclis kürsüsünde söyleyeceğim. Bunları duyacağız."

ZG(AY/COŞ)