Triesteli girişimci, 47 yaşındaki Marcello Di Finizio, ekonomik kriz nedeniyle Mart ayında sahibi olduğu restoranı kapatmak zorunda kalınca çılgın protestolara başladı. İlk olarak Trieste kentinde bir vince tırmanan girişimci ancak 4 gün sonra inmeye ikna edildi. Ardından Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nın kubbesine tırmanan Finizio, oradan inmeye güçlükle ikna edilmişti.

Protestolarına son vermeyen Finizio, ikindi saatlerinde tekrar aynı bazilikanın kubbesine normal bir turist gibi bilet alarak çıktı. Daha sonra korkulukları aşarak, kubbenin çatısına inen Finizio, buradaki pencerelerden birine yerleşerek, “Yardım”, “Yeter artık Monti, yeter artık Avrupa, yeter artık çokuluslu şirketler” gibi sözlerin yazılı olduğu bir pankart açtı. Hiçbir güvenlik önlemi olmadan 135 metre yükseklikteki kubbede geceyi geçiren Finizio, Vatikan Jandarması’nın çabalarına rağmen kubbeden inmeye ikna olmadı.

Aklını kaçırmadığını sadece çaresiz olduğunu söyleyen ve halen kubbede bekleyen Finizio, Başbakan Mario Monti’yle görüşmek istediğini belirtti. Bu arada, protesto nedeniyle kubbe ziyarete kapatıldı.



EÇ(GE/İD) (FOTOGRAFLI)