Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Kırıkkale'nin ilçe, belde ve köylerinde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 üreticiye bakanlıkça desteklenen proje kapsamında damızlık ve demirbaş olarak 50 baş koyun ile 2 koç dağıtıldı. Proje kapsamında daha önce de kangal Akkaraman ırkı olmak üzere 2 bin 600 baş koyun dağıtılmıştı.

Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Ekrem Şener, "Bu koyunlar kısa sürede doğum yaparak, üreticilerimizce damızlık amaçlı olarak yetiştirilecektir. Kooperatife canlı demirbaşlar için 1 milyon 781 bin TL, işletme binası ve makine ekipmanı için 129 bin 375 TL olmak üzere toplamda 1 milyon 910 bin 375 TL kredi kullandırılmıştır" dedi.

Törende üreticilerle bir araya gelen Vali Hakan Yusuf Güner, projenin üretim anlamında son derece önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün burada aslında Kırıkkale için son derece önemli olan ve geleceğini şekillendirecek tarımsal gelirin artırılması kapsamında uyguladığımız önemli bir proje için bir aradayız. İnsanımızın ve çiftçilerimizin gayretleri, bereketin artmasına önemli destek sağlamaktadır. Devletimiz ve hükümetimiz bu bereketin daha hareketli hale gelmesi için bir babanın evladına sağlamayacağı kadar büyük bir desteği sağlamaktadır. Tarım Bakanlığı ile il müdürlüğümüzce çiftçimize gerek hibe, gerek kredi, gerekse her türlü destek sunulmaktadır. Köylümüzün daha çok hayvana ihtiyacı var."

Vali Güner, damızlık demirbaş hayvanların dağıtım töreninin ardından İl Müdürlüğü bahçesine kurulan serayı ziyaret etti, kadın çiftçilerle bir araya geldi. Vali Güner, seradan salatalık toplayıp, gazetecilere ikram etti.



EG(AY/SS)