Perşembe günü kuruluşun internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, değerlendirme notu “Baa3” olarak teyit edildi.

Tahminlerin düşürülme kararının ülkenin dış finans konumuna siyasi belirsizlik nedeniyle artan baskılar ve küresel likiditenin düşmesi ile bağlantılı olduğu vurgulandı. Moody’s uzmanları ayrıca kısa vadeli GSYİH göstergesinin orta vadeli büyüme eğilimlerinde artan belirsizlik nedeniyle düştüğünü gösteriyor. Bu durum özellikle ülkedeki iç siyasal huzursuzluğa bağlanıyor.

Moody's Nedir?

Moody’s Corporation Türkçe’si ile Moody’s şirketi / kurumu 28 ülkede yaklaşık 6.400 çalışanı ile kredi derecelendirme, araştırmalar, analizler yapmaktadır. Yaptığı analizler, mali piyasaların güvenilir ve şeffaf çalışmasında çok büyük rol oynar ve tüm dünya piyasaları gözünde önemli bir yer teşkil etmektedir.

Moody’s şirketi / kurumu dünyanın en eski kredi derecelendirme kuruluşlarından biridir. Tecrübesi ve uzmanlığı ile mali piyasalara şeffaf ve güvenilir veriler vermektedir. Moody’s şirketi / kurumu 110 ülke, 15.000 ihracatçı, 25.000 kamu ihracatçısı ve 110.000 yapılandırılmış finansman  tahvillerini ve borçlarını izlemektedir.