Beş gün sürecek fuara  42 ülkeden iki bin 15  firma katılıyor. 180 bin metrekarelik alana kurulan fuara, Türkiye’den ise 42 firma katıldı.  Mimarlık, endüstriyel yapı ve inşaat için yeni materyal ve sistemler sergilenecek olan fuara, bu yıl 235 bin ziyaretçi bekleniyor. 

Fuarda,  İstanbul Ticaret Odası 211 metrekarelik alanda 10 firma ile Türkiye milli standı kurdu. Münih Başkonsolosu Mesut Koç, Ticaret Ataşeleri İsmet Salihoğlu ve Cevdet Baykal ile birlikte Türkiye milli standını ziyaret ederek, İstanbul Ticaret Odası başkan yardımcısı Dursun Topçu’dan bilgi aldı.  

Koç, yaptığı açılamada Münih’teki fuarın dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğuna dikkati çekerek “Hem Türkiye ile Bavyera arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi yönünden, hem de bu firmalarımızın kendilerini bu sektörde tanıtmaları, müşterileriyle buluşmaları açısından çok yararlıdır” dedi. 

İstanbul Ticaret Odası başkan yardımcısı Dursun Topçu ise “Bu fuara ilk kez katılıyoruz. Bu bizim için yeni bir tecrübe. Yurt dışında kurduğumuz Milli stantlarımıza katılan firmalarımıza büyük avantajlar sağlıyoruz. İnşallah buraya gelen bu firmalar bu fuardan verim alarak ayrılırlar ve  yeni müşteriler, yeni cirolarla ülkemize geri dönerler” dedi.

Münih’teki fuara, İstanbul Ticaret Odası’nın yanı sıra İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), İnşaat Mühendisleri Odaları Konya Şubesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Nizip Ticaret Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası heyetleri de katılıyor.