Yapı Kredi Bankası Azerbaycan Genel Müdürü Altan Şentürk, Azerbaycan'ı tercih etmelerinin en büyük etkenlerden birisinin zengin enerji kaynaklarının, büyüyen ekonomisinin ve birçok uluslararası firmanın yakın dönemde yatırım yapabilmek için burada görüşmeler yapması olduğunu söyledi.

 

Şentürk, bankacılık alanında Azerbaycan'ın hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu ifade ederek, "Biz kardeş Azerbaycan'da 1998 yılından belli varız. 15 şubeli bir bankacılık yapıyoruz. Şuan bankacılığın bütün enstrümanlarıyla beraber, Azerbaycan ekonomisine katkıda bulunuyoruz. 2012 yıl sonunda varlıklarımızı 300 milyon Dolar'a çıkardık. 2013 yıl sonunda varlıklarımızı yüzde 37 artırarak 400 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi

 

Türk bankacılığının özellikle 24 yıllık kredi kartı  tecrübesinin Türkiye'den Azerbaycan'a taşınması çok önemli bir olay olduğunu vurgulayan Şentürk, bu yıl içerisinde bankacılık alanında Azerbaycan'a yapacakları en önemli yatırımlardan bir tanesinin de internet bankacılığı olacağını ifade etti. Şentürk, Azerbaycan'ın inanılmaz bir ham petrol ve doğalgaz kaynaklarının olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bir ülkenin inkişafının hızlı bir şekilde yol almasının en önemli unsurlarından bir tanesi de kaynak. Azerbaycan'da kaynak sorunu yok. Petrol ve doğalgaz rezervleri geniş. Her gecen gün hızlı bir şekilde bu gelişimi gözleyebiliyorsunuz. Dışarıdan gelen yatırımcının ise bu ülke için iyi şeyler yaptığını görüyoruz. inşallah 2015 Olimpiyat oyunları burada yapıldığında Bakü özellikle inanılmaz bir başşehir olarak dünyanın gözü önüne serilecektir. Azerbaycan'a bankacılık  açısından bakarsak  43 tane banka var. Azerbaycan bankacılık sisteminde oda gelişiyor. Bankacılık akademisiyle biz her türlü eğitime her firmaya her bankaya istedikleri konuda veriyoruz. Biz Azerbaycan’ın inkişafında rol üstlendiğimiz için çok memnunuz.  Biz daha hızlı şekilde organize olabiliyoruz eğitimde. Bankacılık alanında verdiğimiz eğitimleri ortak çalışarak Ada üniversitesi ve Merkez bankasıyla yürütmekteyiz."

 

AZERİ KARDEŞLERİMİZ BURDAKİ KREDİ KARTLARIYLA TÜRKİYE'DE TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ YAPICAK

Şentürk, Azerbaycan'da ilk defa uluslararası standartlarda olan bir kredi kartını tamamladıklarını; sistem olarak şu anda Türkiye'den daha iyi bir sistemle çalıştıklarını belirten, Şentürk "Bir ülkenin gelişiminde, kredi kartı kullanım kültürünün yaygınlığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Azerbaycan devletinin nakit haricindeki harcamalara teşvik etmesi kredi kartını daha önemli hale getirecektir. Biz Türkiye'deki tecrübemiz ve birikimimizi Azerbaycan'a taşıyoruz. İnşallah kısa zamanda en önemli unsur Azerbaycan'daki kredi kartımızın Türkiye ile entegre olması ve burada yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının, Türkiye seyahatlerinde yaptıkları alışverişleri taksitlendirme imkanı sağlamış olacağız." dedi