Xanadu Otel'de 'MobilŞirket' ürününün tanıtım toplantısına Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, işadamları ve firma çalışanları katıldı. Teknoloji ve mobilitenin hüküm sürdüğü yeni dünyaya adapte olmak isteyen şirketlere ulaşmak için Anadolu turunu planladıklarını belirten Ciliv, bu vizyonu anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'de cep telefonu sayısının hızla arttığına dikkat çeken Ciliv, "1993 yılında Türkiye cep telefonu pazarına girdi. O zaman 5 bin adet cep telefonu vardı. Akü kadar büyüktü ve fiyatı da 5 bin dolardı. Zenginler arabalarında taşırdı. Şimdi ise ülkemizde 68 milyon cep telefonu var. Teknoloji geldi, işler ucuzladı. Her yıl fiyat düştü, telefon çoğaldı" dedi.

Firmalarının 65 milyon müşterisi olduğunu kaydeden Ciliv, "Başarının sırrı farklılaşımdadır. Diğer operatörlerden 6 bin tane daha fazla baz istasyonumuz var. Mobil iletişimde 138 ülke arasından Türkiye birinci oldu. Fiber internete de çok önem veriyoruz. Fiber hızı bin megabit olacak. Bir gigabitelik bir film 1.5 dakikada indirilebilecek" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra sunucu Kadir Çöpdemir'in moderatörlüğünde 'Mobil teknolojileri kullanarak fark yaratan şirketlerden başarı hikayeleri' bölümüne geçildi.



NÖ(KS/CK)