TOBB'un Sosyal Tesisleri'nde bazı akademisyen ve bürokratlarla bir araya gelen Meclis üyelerine orman ürünleri ihracatı ile ilgili bilgiler verildi. Sektörün Dünya Ticaretinde 470 milyar dolarlık pazar payı olduğunu belirten Başkan Ahmet Kahraman, dünyada 14 milyon kişiye iş imkanı sağlanan bu sektörde Türkiye'de de 300 bin kişinin geçimini sağladığını belirterek, "2008 yılından bu yana ihracat payımız sürekli yükseliyor. 2011'de yapılan tahminlere göre önümüzdeki 12 yılda sektörümüz yılda ortalama yüzde 13'lük  artış gösterecek. 2023 yılında ihracat rakamlarının 16 milyar dolar seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.

YENİ ANAYASA TARTIŞILDI

Yeni Anayasa çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, sektör temsilcileri ormancılığın sivilleşmesini ve devletin sadece koordinator görevi üstlenmesini istedi. Orman Kooperatifleri (ORKOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Cafer Yüksel, yeni anayasa konusunda hassas olduğunu belirterek, "Yoldan geçen birinin orman ihalelerine girmesinin artık engellenmesi gerekiyor. Terzi ile Keresteciyi ayırmanın zamanı geldi" diye konuştu.

Sektör Temsilcileri ile bir araya gelen Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz ile İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Yeşil, idari ve teknik konularda bilgi paylaştı.



AY(AY/İD)