THY Genel Müdürlük binasında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Garanti Ödem Sistemleri Eşbaşkanı Mehmet Sezgin’in ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında Miles&Smiles kartının tanıtımı yapılırken “ Şimdi Miles&Smiles ile Shop&Smiles’ı evlendiriyoruz ve çok daha dinamik, sık seyahat eden yolcuların ihtiyaçlarına yönelik bir program hazırlıyoruz" denildi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin yurt dışında ve yurt içinde çıtasını çok yükselttiğini belirterek, şöyle konuştu:

“ Bilindiği gibi Atatürk Havalimanı’na dünyanın en iyisi diyebileceğimiz CİP salonunu açtık. Hafta sonunda Bodrum’da açıyoruz. Yeni hizmete giren yeni kartımız sayesinde yolcularımız uçtukça daha çok faydalanacaklar. Tüm amacımız yolcunun konforunu arttırmak.

Türk Hava Yolları’nın tek resmi kredi kartı olan Miles&Smiles Kredi Kartı sahipleri ise alışverişlerden kazandıkları milleri Miles&Smiles hesaplarındaki uçuş milleri ve diğer program ortaklarından kazanılan millerle birleştirebiliyor. Dünya örneklerinde olduğu gibi kredi kartı ismi, özel yolcu programımız ile aynı olacak. Böylece Garanti Bankası ile birlikte 11 yıldır yürüttüğümüz programımızda yeni bir uygulama dönemi başlamış oluyor. Bu yeni dönemde elbette yeni ayrıcalık ve sürprizler var. Türk Hava Yolları’nın sunduğu özel uçuş ve havaalanı hizmetlerinden yararlanabilmek ve alışverişlerden daha fazla mil kazanabilmek için, biriken millerini statü miline çevirerek mevcut statülerini koruyabilecek ya da bir üst statüye geçebilecekler. Ayrıca, yakın bir zamanda üyelerimiz biriken millerini TL’ye çevirerek alışverişlerinde kullanabilecek ve alan vergilerini de milleri ile ödeyebilecekler.”

ERGUN ÖZEN,” PAZARLIKTA YENİ ŞEYLER ÖĞRENDİK”

Daha sonra söz alan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in,  30 yıldır iş hayatında olduğunu ancak THY yöneticileriyle yaptıkları  görüşmelerde 'pazarlıkta çok şey öğrendik' demesi  gülüşmelere yol açtı.  Ergun Özen, 11 yıldır Türkiye’nin bu konuda tek uçuş programını gerçekleştirdiklerini belirti ve şunları söyledi:

“Şimdi yolculuğumuza, Türk Hava Yolları’nın tek resmi kredi kartı programı Miles&Smiles ile devam ediyoruz. Shop&Miles ile bugüne kadar 380 bin müşterimize, 57 milyar bedava uçuş mili kazandırdık. Hedefimiz, önümüzdeki 5 yıllık dönemde 700 bin kullanıcıya ulaşarak, 50 milyardan fazla bedava uçuş mili kazandırmak. Yeni logosuyla Miles&Smiles kredi kartı, her zaman olduğu gibi, yine önemli ayrıcalıklar sunacak. Miles&Smiles kredi kartı, Özel Yolcu Programı’nda sahip olunan statüye göre, farklı oranlarda mil kazandırırken, kazanılan miller statü miline çevrilebilecek. “Hediye Mil” ve “Avans Mil” özellikleri sayesinde, beklemeden bedava bilet alınabilecek. Elbette müşterilerimizin seyahat alışkanlıkları ve beklentileri, bu dönemde de bizim için yol gösterici olmaya devam edecek. “

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise , “Türk Hava Yolları olarak sadakat yönetimini sistematik ve etkin olarak sağlamak amacı ile 360 derece bakış açısına önem veriyoruz. Miles&Smiles programı kapsamında, sadakat yönetimini, yolcularımıza temas ettiğimiz her noktada onları tanıyarak, en üst düzeyde hizmet verebilmek ve memnuniyetlerini sağlamak amacıyla gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla, kredi kartımızın adını Miles&Smiles olarak değiştirerek, yolcu programı ve kredi kartı bütünlüğünü sağlayarak, müşterilerimize daha etkin ve dinamik bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Garanti Ödeme Sistemleri Eşbaşkanı Mehmet Sezgin de yeni kartın tüketiciye getireceği avantajları anlattı ve bunun Miles&Smiles ile Shop&Miles arasında bir evlilik olduğunu söyledi. Sezgin, şöyle konuştu:

“Yeni adı ve logosuyla Miles&Smiles kredi kartı, Türk Hava Yolları Miles&Smiles Özel Yolcu Programı’nda sahip olunan statüye göre, farklı oranlarda mil kazandırmaya devam edecek. Buna göre, Classic Plus üyeleri yüzde 25, Elite veya Elite Plus üyeleri ise yüzde 50 daha fazla mil kazanabilecek. Miles&Smiles kredi kartı sahipleri, Türk Hava Yolları’nın sunduğu özel uçuş ve havaalanı hizmetlerinden yararlanabilmek ve alışverişlerden daha fazla mil kazanabilmek için, biriken millerini statü miline çevirerek mevcut statülerini koruyabilecek ya da bir üst statüye geçebilecek. Kazanılan miller, kısa bir süre sonra tüm alışverişlerde değerlendirilebilecek.

Yenilenen kredi kartı programıyla, yurtiçi ve yurtdışındaki taksit kampanyalarından, tüm Miles&Smiles kredi kartı sahipleri faydalanabilecek.

“Taksite Böl”, “İşlem Atlat” ve “Ekstre Atlat” özellikleri, nakit akışının yönetimi konusunda kart sahiplerine önemli fırsatlar sağlayacak. Avans Mil ile ödül bilet alınarak hemen uçulabilecek ve daha sonra kazanılacak millerle “Avans Mil” borcu ödenebilecek.

 


FK  (MK) (FOTOĞRAF)