Tesisin açılışına katılan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Otokoç Otomotiv olarak bu yıl 34 bini Ford markalı olmak üzere, toplam 66 bin araç satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Otokoç'un müşteri odaklı anlayışıyla çalışarak potansiyel gördüğü yerlerde yeni tesis yatırımlarına devam ettiğini belirten Çimen, "Cirosu 10 milyar TL'nin üzerinde olan Otosan, 10 yıldır art arda Türkiye otomotiv pazarının lideridir. Böyle bir rekora ulaşmak bundan sonra kolay kolay kimseye nasip olmaz" dedi.

Alanya'da trafiğe kayıtlı 77 bin araç olduğunu kaydeden Çimen, "Alanya'da her 1000 kişiye 329 araç düşüyor. Bu Türkiye ortalamasının neredeyse 2,5 katı. Otokoç'a da böyle bir ilçede uygun yatırım yapmak düşerdi. Onun için bu tesisin yatırımını da hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Alanya gibi il ve ilçelerimiz geliştikçe, otomotiv sektörünün de hızla büyüyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise şöyle dedi:

"Otokoç Alanya, bundan 16 yıl önce bir binanın altında 200 metrekarelik satış noktasıyla başlamış, 2004 yılında servis hizmetlerini de eklediği 500 metrekarelik tesisinde bugüne kadar devam etmiştir. Bu yeni tesisimizde 400 metrekarelik showroom, 1655 metrekarelik servis operasyonları ve diğer birimleriyle toplam 2 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstereceğiz."

Konuşmaların ardından Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tesisin açılışını birlikte yaptı.