Hamza Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm sektöründe özellikle bulaşıkçı ve meydancı sıkıntısının had safaya ulaştığını kaydetti. İnsanların otellerde bulaşıkçı ve meydancı olarak çalışmaktan kaçındığını dile getiren Yalçın, "Bulaşıkçılık ve meydancılık yapacak niteliksiz eleman arıyor ama bulamıyoruz. Çeşitli ilçe ve kasabalarda belediye hoparlöründen anonslar yaptırmamıza rağmen bu görevler için talep gelmedi" dedi.

Yalçın, bulaşıkçı ve meydancı yetiştirmek için açtıkları kurslara da başvuran olmadığından yakınarak, sektörün bu konudaki sorununun büyük olduğunu vurguladı. Yalçın, "Oteller birbirlerinden bulaşıkçı transfer etmeye başladı. Niteliksiz bir insan hangi otele giderse gitsin, 'Bulaşıkçı olarak çalışacağım' dediği anda daha kapıda kapılıyor. Fakat gelenler ücrette sorun çıkarıyor. 'Yan taraftaki otel 50 lira fazla veriyor' deyip gidiyor" diye konuştu.

Bu sorunu aşmak için Türkiye İş Kurumu ile görüşme yaptıklarını kaydeden TGYD Eşbaşkanı Hamza Yalçın, şunları kaydetti:

"Bulaşıkçılık eskisi kadar zor değil. Otellerde bulaşık artık büyük makinelerde yıkanıyor. Çalışma ortamı klimalı. Bulaşıkçı ve meydancılar tüm birimler gibi günde 8 saat çalışıyor. Otellerin durumuna göre bulaşıkçı ve meydancı maaşı 750 ile 1200 lira arasında değişiyor. Bütün sosyal güvenlik hakları mevcut."



KA(SU/CK)