Bu yılki hasat sezonunda 65- 70 bin ton rekolte beklendiğini kaydeden Başkan Recai Alibekiroğlu, zeytinin kilosunu 1.5 - 3 lira arasında satıldığını belirtip, üreticinin geçen yıllara göre daha umutlu olduğunu kaydetti. Zeytinde markalaşma konusunda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Alibekiroğlu, "Osmaniye zeytincilikte Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgesi durumunda. Kaliteli ürün yetiştirme konusunda doğru uygulamaları bölgemize taşırken, zeytinin sofralık ve zeytinyağı olarak değerlendirilmesini yanı sıra posasından sabun, yakıt ve gübre üretimi konularında gelişim göstermeyi hedefliyoruz" dedi.

Zeytine katma değer kazandıracak projeler üzerinde yoğunlaştıklarını, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOĞAKA) hibe desteği alarak tesis kurmayı amaçladıklarını dile getiren Alibekiroğlu, şunları söyledi:

"Zeytinimizi Osmaniye'de işlemeyi başarabilirsek, ürünlerimizin katma değeri artacak. Her tesiste 20-25 kişi istihdam edilecek. İş-Kur'un desteklerinden de faydalanacağız. Kalifiye eleman yetiştireceğiz ve bölgede hızlı bir ustalaşma olacak. Osmaniye'de orta Çağ'dan bu yana zeytin yetişen bir bölge. Çok lezzetli, zengin aromalı çeşitlerimiz var. Zeytin ağacını odun olarak görmekten kurtulduk, artık her ağaç bizim için fabrika gibi."



İE(OA/CK)