Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk başkanlığında yapılan toplantıya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Ajans Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından açıklama yapan ORAN Kalkınma Ajansı Yönetimi Kurulu Başkanı Vali Şentürk, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılı mali destek programı kapsamında 60 projeye yaklaşık 18.5 milyon lira mali destek sağladığını söyledi.

59 PROJEYE DESTEK VERİLECEK

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın, 2011 yılı mali destek programı için, "Yeni Ürün, Yenilikçilik, Jeotermal ve Madencilik ile Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi" konularında 2011 yılı içerisinde 3 farklı mali destek programı çağrısı yapıldığını belirten Vali Şentürk, şunları söyledi:

"Bu kapsamda, yeni ürün, yenilikçilik ve Ar-Ge, mali destek programı için toplam 123 proje başvurusu, Jeotermal ve Madencilik konusunda toplam 31 proje başvurusu, turizm alt yapısının geliştirilmesi konusunda toplam 47 proje olmak üzere ajansımıza 2011 yılı mali destek programları kapsamında toplam 201 proje başvurusu yapılmıştır. Projeler içerisinden 19 proje ajansımız tarafından yapılan ön incelemeleri geçemeyerek elenmiştir. Toplam 59 proje asil listelerde yer alarak destek almaya hak kazanmıştır. Bu projeler için yaklaşık 17 milyon lira tutarında bir bütçe aktarılacaktır. Ajansımızdan mali destek almaya hak kazanan projeler tamamlandığında, bölgede yaklaşık 35 milyon liralık bir yatırım gerçekleşmiş olacaktır. Projenin bölge illeri bazında dağılımına bakıldığında Kayseri’den 26, Sivas’tan 19 ve Yozgat’tan 14 projenin destek almaya hak kazandı"

Vali Şentürk, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile sözleşmelerin şubat ayının sonuna kadar imzalanmasının planlandığını belirtti.