Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hidamet Asa, şimdiye kadar 100 milyon TL değerinde 30 bin ton ürün aldıklarını, 1 Kasım'da başlayan kampanyanın başlangıcında açıkladıkları alım planının dışına çıkılmasının kesinlikle mümkün olmadığını söyledi. Asa, her ortağın kendi kotası miktarında ürün teslim edebileceğini, aksi halde kooperatifine düzenli olarak ürün teslimatı yapan ortakların mağdur olabileceğini belirtti.

Hidamet Asa, üretici ortaklara 23 Kasım’da 18 milyon lira ödediklerini, ikinci dilim ödemeyi 7 Aralık Cuma günü yapacaklarını söyledi. 31 milyon liralık ikinci ödeme ardından, bir sonraki ödemenin de 21 Aralık’ta yapılacağını bildiren Asa, kampanya sonunda alacakları ürün miktarının 40 bin tona ulaşılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Ürün alımları sürerken, kampanya öncesi açıkladıkları ödeme planının da aksamadan gerçekleşmesine, mağduriyet oluşmamasına dikkat etmek zorunda olduklarını belirten Asa, piyasanın son durumuna ilişkin de şunları söyledi:

"Kampanyanın başlangıcından bu yana dengeli bir ürün alımı gerçekleştirmeye çalıştık. Bugün itibariyle piyasada tek alıcı Marmarabirlik kalmıştır. Özel sektör temsilcileri bölgemizden ürün alımı yapmamaktadır. Diğer bölgelerden çok düşük fiyatla alınan ürünler 'Gemlik Zeytini' diye satılıyor ve Marmarabirlik, dolayısıyla ortak üreticilerimiz haksız rekabetle karşı karşıya kalıyor. Haksız rekabetin önlenmesi konusuna ilgili makamların duyarlı olmasını bekliyoruz."

Bu koşullarda Marmarabirlik’in toplamda alacağı ürünün 140 milyon lira bedele ulaşabileceğini tahmin ettiklerini söyleyen Hidamet Asa, "Üreticilerimizin sıkıntı ile karşılaşmamaları için kesinlikle alım planı dışına çıkmayacağız. Çünkü bir taraftan da satış boyutunu düşünmemiz gerekiyor. 2013 yılında, Avrupa’daki yeni yapılanmayla birlikte ihracat hedefimiz 6 bin ton.. Toplamda 30-35 bin ton satış hedefine ulaşmak için çalışacağız" dedi.