67 yıllık deneyimi ile otomotiv yan sanayinin lider kuruluşlarından biri olan Olgun Çelik, başarılarına bir yenisini ekleyerek Alman otomotiv devi Volkswagen’in Avrupa’da üretilecek tüm amarok araçların yaprak yay üretimi yapacak.

1945 yılında kurulan Olgun Çelik, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 2 fabrikasında otomotiv ana sanayileri için hafif, orta ve ağır ticari araçlarda kullanılan ve bir güvenlik aksamı olan yaprak yay üretimi yapıyor. Daimler, Ford, Volvo, Isuzu, BMC, Mitsubishi ve Iveco gibi dünyanın en tanınmış küresel ana sanayilerinin tasarım ortağı ve tedarikçisi olan Olgun Çelik, Ar-Ge çalışmalarına da büyük önem veriyor. Olgun Çelik Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemi de 2010 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Ar-Ge merkezi unvanını alarak kanıtladı. Firma, Volkswagen’in de tedarikçisi olarak Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan otomotiv sektöründeki başarılarına bir yenisini ekledi.

Bu başarıdan firma ve Türk otomotiv sektörü adına gurur duyduğunu kaydeden Olgun Çelik Genel Müdürü Ahmet Kanbolat, şirketin hedefinin çok daha büyük başarılara imza atmak olduğunu söyledi. Kanbolat, başarılarının tesadüf değil, tüm Olgun Çelik ekibinin sıkı çalışması sonucu olduğunu da kaydetti.



MHÖ(AÖ/BT)