Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, saat 16.00'da Goodyear Lastik Fabrikası önünde işçilere anlaşma sağlanan rakamları ve maddeleri açıkladı.

Karacan fabrika önünde toplanan işçiler tarafından 'Karacan nerede, biz oradayız', 'İnadına Lastik İş inadına Karacan' sloganlarıyla karşılandı. Karacan burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Saat ücretli arkadaşlarımızın maaşında, temmuz ayında açıklanacak zamla birlikte yüzde 11.5 artış sağlanmıştır. 6 aylık dilimlerle bağdaşlandırılacak sistemi hepiniz biliyorsunuz. Özel emeklilik primi olmak üzere işverence her birinize yüzde 3 öngörülen zam kabul edilmiştir. Aynı şekilde sağlık sigortası ve işe giriş ücretiniz devam etmektedir. Sosyal haklarda da yüzde 11 artış olmuştur. Geçici işçiler asgari ücret üzerinden çalışırdı ve kaldığı mesailer dahi gündemde tutulmazdı. Biz, hem sendikal duruş hem de örgütlü olmak kaydıyla geçici işçileri de sendikalı yapıp onların da primlerini yüzde 20 arttırıp çekiliyoruz."

Açıklamanın ardından Goodyear Lastik Fabrikası önü bayram alanına döndü. İşçiler davul zurna eşliğinde halay çekip oynadı.



EA(MB/CK)