CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, Suriye'de yaşanan olayların Hatay'a etkisini araştırdı. CHP heyeti, bu kapsamda ilk olarak TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri'yi ziyaret etti. Heyete teşekkür eden Mehmet Ali Kuseyri, Hatay'da bir ailenin fertleri gibi yaşadıklarını, kentin gelişimi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı. Hatay'ın diğer kentlere oranda farklı bir kent olduğunu sorumluluğunun bulunduğunu anlatan Kuseyri, "Bizler de Hatay'ın bekleyen sorunlarının üstesinden gelip, en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen tüm desteği sonuna kadar vermeye devam edeceğiz" dedi.

OTELLER BOŞ

Milletvekillerinin Suriye'de yaşanan olayların kent ekonomisine yaptığı etki hakkında bilgi istediği Kuseyri, şunları anlattı:

"Hatay Türkiye'nin yıldızı olmaya aday. Ancak yaşanan süreçte Hatay, Gaziantep, Mersin, zor durumda kaldı. Suriye'deki olaylar Hatay'ın ve Gaziantep'in yara almasına neden oldu. Hatay ekonomisinin büyük kayıpları oldu. Turistik olan Harbiye beldemize birçok otel yapıldı şu anda boş, AVM'de de büyük sıkıntı var. Anlaşılacağı üzere sınır bölgeleri büyük sıkıntıya düştü. Hatay'ın eski günlerine dönmesini diliyorum."

ME(OA/COŞ)