Bakan Ünal buradaki konuşmasında şunları kaydetti:

"Almanya Frankfurt'ta sektör temsilcileriyle tur operatörleriyle bir araya geldik. Almanya buluşmamız öncelikli. Yarın İspanya'da olacağız, Madrid'te sektör temsilcileri ve tur operatörleriyle bir araya geleceğiz, daha sonra da İsveç ve İngiltere'de bu toplantıları gerçekleştireceğiz. Burada amacımız çözüm ortağı olarak gördüğümüz tur operatörleri, sektör temsilcileriyle önümüzdeki sezon Türkiye'nin turizmine ilişkin istişarelerde bulunmak. Türkiye'nin özellikle bilinçli olarak güvenlik açısından riskli ülke algısını kırmak için TÜRSAB, TUROB, TÜROFED ve sektörün diğer temsilcileriyle beraber bu görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Bugün Almanya'da yaptığımız çalışmada tur operatörlerinin bizden taleplerini ve beklentilerini dinledik ve onların önümüzdeki süreç için tekliflerini ve önerilerini aldık."

Turizm Sektörü Güvenlik Sorununu Birlikte Aşacak

Ünal son günlerde dünyayı tehdit eden güvenlik ve terör konusuna dikkat çekerek, "Günümüz dünyasında yaşanan güvenlik sorunları sadece Türkiye'nin değil; aynı zamanda Fransa'nın da, İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika'nın da, dünyanın diğer ülkelerinin de yaşadığı güven sorunları. Dolayısıyla insanların seyahat etme, yeni yerler görme, yeni yerler keşfetme arzusunu gerçekleştirmeyi amaçlayan turizm sektörünün bunu tabii ki aşacağını ve aşması gerektiğini biliyoruz. Bu hepimizin sorunu, bunu hep birlikte aşacağız. Bunları konuştuk. Burada özellikle Türkiye'nin önümüzdeki dönemde tüm dünyadan Türkiye'deki beş havaalanına gelecek uçaklara vereceği 6 bin dolar yakıt desteğini konuştuk. Yine tur operatörleriyle Bakanlık olarak birlikte yürüttüğümüz reklam kampanyalarını ve önümüzdeki süreçte Türkiye'nin tanıtımına ilişkin temel meseleleri konuştuk. Türkiye'nin ne kadar güvenli bir ülke olduğu meselesini konuştuk." dedi.

Bakan Mahir Ünal Almanya temaslarının tur operatörleriyle gerçekleştirecekleri baş başa görüşmelerle süreceğini ve ayrıca görüşme talep eden sektör temsilcileriyle de bir araya geleceklerini kaydetti.